想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

早兩個月無避孕發現一擊即中有左,本身滿心歡喜,可是到了6wks左右肚痛了幾日,最後突然出血,食左安胎藥停左血 卧床一星期再抽血,點知個指數跌左一半有多,醫生話個胎停止左生長,叫我停左安胎藥,試吓等自然流... 其實都喊左好多日... 過左幾天我去睇中醫,食左一劑藥就流左出來,touchwood流得好乾淨.. 幾日就停左血。坐月都就黎坐足一個月,西醫就話黎一次m就可以再努力,但我打算跟中醫食幾個月中藥,十月再試... 其實好驚下一胎都係咁 日日發惡夢真係唔好受... 需要多點正能量:( 請問有冇JM小產完 下一胎順順利利? 請分享吓!

禁止訪問

大宅

回覆樓主

我2015年1月尾7week自然流走,冇另外做手術,未黎m就中左,仲陀得好穩,阿仔就黎3歲~

複式洋房

sandy_astroboy 發表於 18-8-12 22:43
我都4月9-10w冇心跳,胎size太細做左吸宮,有坐小月,中醫話正常黎左3次m就可以再努力,剛好黎完,我地大 ...

一齊努力呀!! 祝你今個月bingo!

複式洋房

cwl0313 發表於 18-8-12 23:14
我2015年1月尾7week自然流走,冇另外做手術,未黎m就中左,仲陀得好穩,阿仔就黎3歲~
...

未黎m就中,好勁呀! 你有冇食中藥呀?

大宅

winnie024 發表於 18-8-12 23:31
未黎m就中,好勁呀! 你有冇食中藥呀?

冇,乜都冇做,未知中前我仲pk p得好應,真係要走既訓床都會流走,唔走既跌到都唔會走,所以唔係我地既問題,唔好難過~

複式洋房

winnie024 發表於 18-8-12 21:22
早兩個月無避孕發現一擊即中有左,本身滿心歡喜,可是到了6wks左右肚痛了幾日,最後突然出血,食左安胎藥停 ...

我同你一樣早2個月一擊即中有, 之後7wk停左心跳用藥流,中藥話要3個月, 但我已經等唔切,想黎緊第一次m後再試啦

複式洋房

Hannah_ 發表於 18-8-13 13:46
我同你一樣早2個月一擊即中有, 之後7wk停左心跳用藥流,中藥話要3個月, 但我已經等唔切,想黎緊第一次m ...

你流完後幾耐黎m??

複式洋房

winnie024 發表於 18-8-13 15:44
你流完後幾耐黎m??

我未黎m呀, 岩岩7月中流左, 估計應該要等下星期,成日部署住,好難等咁耐

複式洋房

Hannah_ 發表於 18-8-13 16:35

我未黎m呀, 岩岩7月中流左, 估計應該要等下星期,成日部 ...

我應該都係依幾日黎呀,3號排左卵(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)其實我都好心急,但又好驚身體未夠好

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我當年第2胎,12w先知佢停止生長,放藥流嘅,最緊要清哂照左先補1補,我食左花膠,第2次m後就有左,早期都有小小出血,睇中醫安胎,平安出世,而家細女都3歲啦
想認識多啲屯門友

複式洋房

Hannah_ 發表於 18-8-13 16:35

我未黎m呀, 岩岩7月中流左, 估計應該要等下星期,成日部 ...

我也是7月中流左 未黎m,覆診照完醫生估計我8月尾9月頭才會黎m,而家真係好想快些黎m!大家喺度互相支持啊!

複式洋房

ccmusic 發表於 18-8-13 21:30
我也是7月中流左 未黎m,覆診照完醫生估計我8月尾9月頭才會黎m,而家真係好想快些黎m!大家 ...

我都係7月中呀 ,驗到8月3有排卵,8月7去左照,醫生話係排左應該就黎m, 我feel到子宮位谷緊,應該依一兩星期m小姐會到。你打算黎幾多次m再試呀!?

複式洋房

小平媽媽 發表於 18-8-13 21:20
我當年第2胎,12w先知佢停止生長,放藥流嘅,最緊要清哂照左先補1補,我食左花膠,第2次m後就有左,早期都 ...

12w先知 其實好傷心,我7w已經覺得好心痛。so far我食中藥都調得唔錯,7月17一食中藥就自然流產,keep住食到依家,應該快黎m,多謝你的正能量!!

複式洋房

winnie024 發表於 18-8-13 21:35
我都係7月中呀 ,驗到8月3有排卵,8月7去左照,醫生話係排左應該就黎m, 我feel到子宮位谷緊,應該依一兩星 ...

計計時間,想來2次m 後,11月就開始努力,因為到時可能c6拎假去個短旅行,旅行會relax d我們要互相打氣!身邊朋友未經歷過未必好明白我們。幸好有呢個平台知道自己不知獨自一人!

複式洋房

ccmusic 發表於 18-8-14 08:55
計計時間,想來2次m 後,11月就開始努力,因為到時可能c6拎假去個短旅行,旅行會relax d:handsom ...

真係要互相打氣! 我身邊啲朋友家人都好好彩 所以佢地唔明我感受,我都係第一次出post! 大家都要加加油(emoji)(emoji)

複式洋房

ccmusic 發表於 18-8-13 21:30
我也是7月中流左 未黎m,覆診照完醫生估計我8月尾9月頭才會黎m,而家真係好想快些黎m!大家 ...

Me2 好想快d黎m可以再試下! 我都食左中藥3星期,感覺好d, 你有冇食下?

複式洋房

winnie024 發表於 18-8-13 21:39
12w先知 其實好傷心,我7w已經覺得好心痛。so far我食中藥都調得唔錯,7月17一食中藥就自然流產,keep住食 ...

我同你同一日用藥流你諗住幾時會再試?

男爵府

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

加油!! 難過一定會有, 但要養好身體, BB 好快會再嚟, 我第一胎7WEEKS 時流咗, 嚟咗3次M再有返, 依家個女19個月大了

複式洋房

winnie024 發表於 18-8-14 09:41
真係要互相打氣! 我身邊啲朋友家人都好好彩 所以佢地唔明我感受,我都係第一次出post! 大家都要加加油(em ...

我諗住而家買catalo蠔皇素比c6備孕, 我見catalo專門店特價後289一盒再買4送1, 除返即$231.2,大家有冇興趣夾?

首頁

尾頁

跳至