想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

ka_kelly55 發表於 18-8-14 10:28
加油!! 難過一定會有, 但要養好身體, BB 好快會再嚟, 我第一胎7WEEKS 時流咗, 嚟咗3次M再有返, 依家個女19 ...

我都打算黎三次m!! 我驚太快又痴唔實

複式洋房

Hannah_ 發表於 18-8-14 10:19
Me2 好想快d黎m可以再試下! 我都食左中藥3星期,感覺好d, 你有冇食下?
...

我也是17/7自然流走咗
12 weeks
我老公不太信中醫,
所以我未睇,
不過我自己打算遲些都會試下睇調理

男爵府

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 winnie024 的帖子

中醫話等3個CYCLE, 趁呢段時間好好調理下

複式洋房

我之前都無咗2次, 一次5wks, 一次9wks. 睇中醫話要等半年, 話驚身體未ready 又有, 會好易又失去. 我都捉咗C6 去睇咗半年中醫, 等咗1年就中咗. 依家16wks.
初初中咗, 會好担心, 成日都驚又會無咗, 之後放開咗, 由得阿B 自己決定, 暫時都無咩嘢 !

加油呀 ! 希望大家都成功啦 !

複式洋房

ka_kelly55 發表於 18-8-14 12:47

中醫話等3個CYCLE, 趁呢段時間好好調理下

調理左一個月 明顯比之前暖左!

複式洋房

sasa_mui 發表於 18-8-14 12:50
我之前都無咗2次, 一次5wks, 一次9wks. 睇中醫話要等半年, 話驚身體未ready 又有, 會好易又失去. 我都捉咗C ...

你有冇一中左 醫生就開定安胎藥你食? 加油呀媽媽!

複式洋房

有呀, 食到11wks. 到15wks 私家嗰邊轉做産科, 唔再係婦科. 個人都安樂啲

別墅

winnie024 發表於 18-8-14 15:14
調理左一個月 明顯比之前暖左!

你睇邊個中醫㗎?係藥粉定自己煲藥?

複式洋房

cincinlai 發表於 18-8-16 15:13
你睇邊個中醫㗎?係藥粉定自己煲藥?

我睇遲興毅,佢兩款都有,但我要煲果隻,因為佢話藥效大好多!

別墅

winnie024 發表於 18-8-17 08:51
我睇遲興毅,佢兩款都有,但我要煲果隻,因為佢話藥效大好多!

謝謝回覆!
希望你快啲調理好身體再生個豬BB!

侯爵府

winnie024 發表於 18-8-12 21:22
早兩個月無避孕發現一擊即中有左,本身滿心歡喜,可是到了6wks左右肚痛了幾日,最後突然出血,食左安胎藥停 ...

8週發現停心跳,3個月後再有咗

而家bb 21個月大了,俾信心自己,小天使會再回來

別墅

回覆樓主

我今年連續流左2次。。。。希望快d中!

大宅

回覆樓主:

正面d諗,流左證明胎唔夠健康。
畀你順便生到未必好事
就算有心照顧,個b都辛苦。
所以再努力過,養好身體,加油

洋房

winnie024 發表於 18-8-12 21:22
早兩個月無避孕發現一擊即中有左,本身滿心歡喜,可是到了6wks左右肚痛了幾日,最後突然出血,食左安胎藥停 ...

我都係第一次就中。7wk 聽過一次心跳,醫生話胎太細叫我 8wk 再照,8wk 發現停左生長同無左心跳。照聲波同照陰都無左心跳,唯有藥流。d 血塊流出黎嗰下真係好傷心。

黎左2次M之後發現中左。岩岩book 醫生下週檢查,而家都幾擔心.... 希望順利。

(因之前嗰次完全無先兆,食瞓正常,有做運動。)

複式洋房

Hannah_ 發表於 18-8-14 10:31
我諗住而家買catalo蠔皇素比c6備孕, 我見catalo專門店特價後289一盒再買4送1, 除返即$231.2,大家有冇興 ...

我有呀 一齊夾? 我岩岩流左無耐

洋房

Hannah_ 發表於 18-8-14 10:31
我諗住而家買catalo蠔皇素比c6備孕, 我見catalo專門店特價後289一盒再買4送1, 除返即$231.2,大家有冇興 ...

Add oil. I had 4 miscarriages before and now have a baby! You can see my sharing in my page too! https://www.facebook.com/241345629907212/posts/241348549906920/

洋房

回覆樓主

加油呀! 我5月流產,依家都努力中!身邊朋友同家人支持都好重要!

大宅

原來咁多同路人,大家都要加油!
我1月流產,好想再有,今個月m遲左兩日,唔敢驗住,好驚又失望...

大宅

回覆樓主

我前年小產,6wk左右胎停止發育
之後再有,小b現在已經3個月大了
所以不要傷心,耐心等待,小天使會選擇最好的時機來到

首頁

尾頁

跳至