裝太平洋熱水爐1肚火,日日煲水沖涼

小平媽媽
|
係BBE買個熱水爐,裝完佢試無事就好快走,見屋企裝修完就約埋煤氣做安全檢查,開熱水1陣個爐就bibi響,搞左成個鐘原來條喉漏氣,俾錢換啦,第2日我自己頭都未洗完又bibi響,BBE就叫我自己同太平洋約,打去hotline留哂資料又話要等師傅覆,煲左幾日水啦,師傅打黎話到就到,睇完又話係我啲煤氣唔得,又話無帶工具再約,又煲幾日水都未見覆,又打去追,又等 真係貼錢買難受,我成個廁所只係換左個爐同個馬桶,佢就係咁問我整過咩換個咩, 好似想挑我錯處咁,都唔知仲要煲幾耐水沖涼,鬧佢追佢又驚佢玩野 我仲可以點做
Poyau
|

tsung
|
Poyau 發表於 18-8-14 02:27

falalala
|

hfl2000
|
放棄追究太平洋,直接俾錢煤氣公司搵佢地d師傅整,得唔得啊?
我自己買熱水爐,煮食爐就全部都係直接喺煤氣公司買(d職員幾好服務),我唔敢搵出面果d,始終呢d有危險性既,漏煤氣就大鑊
小平媽媽
|
hfl2000 發表於 18-8-14 14:01
我自己買熱水爐,煮食爐就全部都係 ...

安全檢查果時煤氣佬話,再唔得就要問返果間公司,應該係個爐問題,佢話已經盡力整左佢知嘅野
hfl2000
|
小平媽媽 發表於 18-8-14 14:08
安全檢查果時煤氣佬話,再唔得就要問返果間公司,應該係個爐問題,佢話已經盡力整左佢知嘅野
...

即係唔係d煤氣喉問題?係部機本身有問題?慘... 搵消委會..
Nancy20090615
|
慘.
lavender_baby
|
我㸓太平洋電磁爐+電陶爐都一樣一肚火,不過上手整落個位係淨係擇得落佢呢款爐,所以唯有硬食
麥兜媽
|

我都係搵煤氣買,$4980,去年壞咗個部啱啱好用咗20年 入伙裝的,年25晚壞 漏煤氣,即call緊急上來睇,師傅好好 幫手係三日內裝到新機
Ashleycorina
|
宜家點?
jellomama
|
回覆 小平媽媽 的帖子

好彩而家係夏天咋,冬天仲慘!
Poyau
|
小平媽媽 發表於 18-8-14 14:08
...

部機有問題 有無潛在危險 如有就換
lam133
|
改用煤氣爐用
Mnbvcxdsa
|

認同,煤氣公司職員服務好好又好禮貌

小平媽媽
|
hfl2000 發表於 18-8-14 14:31
即係唔係d煤氣喉問題?係部機本身有問題?慘... 搵消委會..
...

煤氣已經check過,都住左9年,年年有安全檢查,我只係換爐又無大動過,煤氣師傅睇過都話整到1定幫我整,如果爐嘅問題就幫唔到手
小平媽媽
|
jellomama 發表於 18-8-14 15:10
回覆 小平媽媽 的帖子

好彩而家係夏天咋,冬天仲慘!

月頭熱都仲可以迫阿女沖凍水涼,呢排落雨又有風真係忙死,又熱飯又要煲水,真係攞苦黎辛,太平洋又1路拖,BBE又話又保養叫我自己打電話,不負責任
小平媽媽
|
Poyau 發表於 18-8-14 15:29
部機有問題 有無潛在危險 如有就換

佢就係大安指意,話而家啲爐會有安全掣,有事會叫,唔會爆炸,佢就慢慢驗,唔理我1家4口日日煲水沖涼,而家我老公唔想我辛苦,半夜沖凍水涼
ChammyMAMA
|
lavender_baby 發表於 18-8-14 15:00
我㸓太平洋電磁爐+電陶爐都一樣一肚火,不過上手整落個位係淨係擇得落佢呢款爐,所以唯有硬食
...

唔係掛~我都買咗電磁爐+抽油煙機呀
1928mickey
|
小平媽媽 發表於 18-8-14 17:28
佢就係大安指意,話而家啲爐會有安全掣,有事會叫,唔會爆炸,佢就慢慢驗,唔理我1家4口日日煲水沖涼,而 ...

好危險