親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

SOMAN2603 發表於 18-8-13 23:51
可能有D幫助,但多人到咩方向都係人

到時要睇情況, 請問是否我先排隊另一半就跑去攞FP?

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Finana 發表於 18-8-14 00:03

問題一: 如果落雨讀賣樂園去唔到請問有咩推介可以去呢? 問題 ...

我會揀預測網站上最少人果日去迪士尼,其他行程可以自己再安排。
去日本就係會行街行街再行街,成日覺得買唔夠,你多一日應該會鬆動好多,可以考慮新宿,秋葉原等,當然也可以郊區一日遊,但時間就比較緊。

大宅

Finana 發表於 18-8-13 01:09
啲字太長分開咗四個post !! 我2大3小(5歲仔,6歲女,11歲 女) 8月尾出發東京 , 現初步排了行程 , 求建議 ...

舊年12月我同阿女去東京都係住响台場日航(5晚),我坐凌晨機早上7点land, 过关好耐,用咗over 1粒鐘,行李都放晒响行李帶旁邊,所以行李好快就攞咗,之後去買利木津巴士飛,好趕,好在唔多人,剛好趕得切上車,否則要等下一班(2小時後),星期日台場好多車, 架利木津去到台場塞咗半粒鐘,我去到酒店已11点幾(早上)。

你下午5点到,一到去玩Jopxlis, 我估你玩唔到D乜,咁貴ticket, 咁雁至到,好唔底,不如只去大讧户算,反正佢營業時間長。

提提你Jopxlis D game有高度限制,我女當時11歲好多都玩得,但另一个11歲妹妹生得細粒D,staff成日度佢高度,所以你最好check 下。

複式洋房

wunwunmum 發表於 18-8-14 13:08

舊年12月我同阿女去東京都係住响台場日航(5晚),我坐凌晨 ...

好呀, 台場邊個商場多嘢食?Aqua 有冇野行?

大宅

Finana 發表於 18-8-14 13:26
好呀, 台場邊個商場多嘢食?Aqua 有冇野行?

其實3个商場都多嘢食,Divercity有个大Food court, 不过我冇食过,我上樓上食串炸放題(貪得意嘛),另外Aquar 食咗拉麵國技館其中一間,唔多人,Decks 冇出去食过,响Joypxlis入面食crepe(燒雞+旦),呢个有驚喜,超好味,可能4点我超肚餓。

基本上嘢食都OK美味㗎。

複式洋房

舊年12月我同阿女去東京都係住响台場日航(5晚),我坐凌晨 ...

想問一下我有兩個小朋友四五歲六歲如果入去Jolis 唔玩入去但個圈,(或者淨係睇大人玩)可唔可以呢?

複式洋房

wunwunmum 發表於 18-8-14 13:41

其實3个商場都多嘢食,Divercity有个大Food court, 不过 ...

好呀… 至怕行完似香港的商場

複式洋房

如果坐skyliner, 因為我4點55分落機,沿途幾都冇食嘢的話,小朋友會好肚餓,好難搭車捱到台場, 中途有哪一個站會較多嘢食? 如果東京一番街落車食完就回酒店, 車站是否很複雜嗎? 我小朋友不怕腳攰,只怕肚餓 我又唔想嘥咗第一天,你 建議嗎?

大宅

Finana 發表於 18-8-14 14:05
想問一下我有兩個小朋友四五歲六歲如果入去Jolis 唔玩入去但個圈,(或者淨係睇大人玩)可唔可以呢?
...

7歲起要買票,6歲以下免費入場,只入場大人800yen, 小童(7一17歲)5OOyen, 玩逐樣計5OOyen起。
我買一日票任玩,食完早餐就去Jopxlis, 4点幾去大江户浸温泉兼食嘢,8点半再返去Joypxlis玩已經唔入得,不過聽說裏面的人可以繼續玩到10点。

Joypxlis 好好玩,閒日好少人,我12月21去,好似包場咁,不過暑假唔清楚。

大宅

Finana 發表於 18-8-14 14:09
如果坐skyliner, 因為我4點55分落機,沿途幾都冇食嘢的話,小朋友會好肚餓,好難搭車捱到台場, 中途有哪 ...

skyliner我冇坐过,唔清楚,我當日都以为食完飛機餐,坐利木津去台場,都算順利,不過坐緊車,塞緊車時胃痛發作,所以有点小食响手才上車好一点。

台場日航酒店有間24小時便利店,D cake 好好食,比7仔更正,我兩日去完Disney 都有幫襯

首頁

尾頁

跳至