有冇夜訓B?

懶懶媽
|
BB晚晚過咗零晨12點先訓第二朝7、8點就起身日頭會訓一個鐘左右晏覺
有咩辦法令佢訓多啲?

szeue
|
絕對黑暗(無小夜燈)、絕對寧靜、另加奶嘴,萬試萬靈!
我要做媽媽
|
bb幾大吖?咁樣真係訓得好少。你地試下晚頭早D同佢上床,然後關燈,咪理佢,佢自己無聊就會訓著咗都唔知喇。不過當然咁樣會比較浪費大人既時間
crubie
|
我小朋友23個月, 一模一樣
每晚12點瞓, 第二朝7:30am起身
日間瞓1-2小時午睡

每晚由10點半已開始氹佢瞓, 熄燈, 佢又扭開燈....喊到你要開返燈先停
又話要出廳又話要睇窗...跟本唔想瞓, 最後要抱抱抱, 成屋周圍走, 佢先抱住瞓著

我都好灰
懶懶媽
|
szeue 發表於 18-8-13 06:45

多謝您嘅tips呀,不過由細到大我都冇俾過奶嘴佢食呀
黑晒就試過結果係佢自己摸黑去開返燈/開門⋯⋯可能差咗個奶嘴???
懶懶媽
|
我要做媽媽 發表於 18-8-13 09:26
bb幾大吖?咁樣真係訓得好少。你地試下晚頭早D同佢上床,然後關燈,咪理佢,佢自己無聊就會訓著咗都唔知喇 ...

呢朝都用過結果係佢無聊就搵我哋同佢玩
𠼱唔到就爆喊扭計然後越扭越精神

P.S. BB19M囉,多謝您嘅建議
懶懶媽
|
crubie 發表於 18-8-13 09:51
我小朋友23個月, 一模一樣
每晚12點瞓, 第二朝7:30am起身
日間瞓1-2小時午睡

太好喇搵到同道中人
大家一齊加油
開心些牙有乜計
haha748494
|
你BB幾大?日頭可以放下電,夜晚就好訓D。
懶懶媽
|
haha748494 發表於 18-8-14 17:18
你BB幾大?日頭可以放下電,夜晚就好訓D。
BB19m囉
日頭主要都係公公婆婆湊
啲電放極有限
可能因為咁夜晚唔訓掛
immaa
|
懶懶媽 發表於 18-8-13 05:00
BB晚晚過咗零晨12點先訓第二朝7、8點就起身日頭會訓一個鐘左右晏覺
有咩辦法令佢訓多啲?

真係要早啲訓,我發覺啲BB無論你夜晚幾夜訓,朝早都係同一個鐘數起身
yingomg
|
回覆 immaa 的帖子

非常認同: 朝早都係同一個鐘數起身
想瞓多陣都唔得.....

懶懶媽
|
回覆 immaa 的帖子

咪係我試過好多唔同方法暫時都未攪得掂
samielau
|
我B好彩冇, 但我媽話我細個要到5點先訓
miss_tiffany
|
我仔都係...宜家6個月,日日都12點幾先訓第二朝6,7點就起身之後飲一震奶就再訓到10點。下午就訓一個鐘,日日如是,我都吾知點解佢會咁....唉
huenbbhuen
|
有咩辦法令佢訓多啲?

我囡都係,十二點左右先瞓,第二日8,9點起身,晏覺都係瞓一個鐘左右,我已經係陪佢入房熄哂燈!會埋身啜奶添!我囡已經25m
bchuma
|
有咩辦法令佢訓多啲?

我個仔係要全家人一起入睡先可以訓,9點得12點又得,我通常都夜訓跟著我夜訓。唉
bchuma
|
szeue 發表於 18-8-13 06:45

呢招真係得!我b都要有呢種環境先肯訓
bchuma
|
miss_tiffany 發表於 18-8-16 21:49
我仔都係...宜家6個月,日日都12點幾先訓第二朝6,7點就起身之後飲一震奶就再訓到10點。下午就訓一個鐘,日 ...

係米白天訓多左? 每晚都12點你米好累咯
sioni
|
miss_tiffany 發表於 18-8-16 21:49
我仔都係...宜家6個月,日日都12點幾先訓第二朝6,7點就起身之後飲一震奶就再訓到10點。下午就訓一個鐘,日 ...

我仔六個月都係差不多...唉
懶懶媽
|
samielau 發表於 18-8-16 21:15
我B好彩冇, 但我媽話我細個要到5點先訓

5點佢講緊得幾個月未可以訓過夜嘅BB咋⋯
如果唔係,我諗我應該崩潰咗