懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇媽媽尖沙咀張耀昌醫生呀?產檢會唔會等好耐呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

QYC 發表於 18-8-13 10:22

我次次等都係一小時內
只係試過有次,佢要做緊急手術,改左我地果日落下星期,下星期果日就好多好多人,等左兩個半小時
大事化小, 小事化毛.........

大宅

轉去荃灣仁安分科睇, 少人D唔使等咁耐

子爵府

1個鐘度

大宅

kmbb519 發表於 18-8-13 11:21
我次次等都係一小時內
只係試過有次,佢要做緊急手術,改左我地果日落下星期,下星期果日就好多好多人,等 ...

唔該哂,咁一小時都ok!好期待睇張醫生,個個都話佢好!

大宅

winniekoyle 發表於 18-8-13 11:43
轉去荃灣仁安分科睇, 少人D唔使等咁耐

荃灣對我黎講真係超級遠呀

大宅

等左兩個鐘

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

QYC 發表於 18-8-13 12:27

佢真係好好架 不過如果你係早期,又無乜特別野,佢就無咩野講,因為照又未照到d乜,都冇咩可以講到後期佢就好細心照得好詳盡,如果touch wood 有咩特別野佢都會好上心

珍珠宮

QYC 發表於 18-8-13 12:27

同埋唔好去沙田仁安睇呀,貴成倍,部機仲要好渣!

大宅

kmbb519 發表於 18-8-13 14:17
佢真係好好架 不過如果你係早期,又無乜特別野,佢就無咩野講,因為照又未照到d乜,都冇咩可 ...

我7week時打去book, 約到17 week先有得睇,真係好full! 希望到時會有啲野講啦!

複式洋房

荃灣仁安部機唔清,想問下尖沙咀部機會照得清d嗎?

珍珠宮

mickeycmm 發表於 18-8-17 19:52
荃灣仁安部機唔清,想問下尖沙咀部機會照得清d嗎?

尖沙咀部機好清呀

複式洋房

我搵左佢幾次產檢, 覺得佢不太專業, 之前0係呢度睇左COMMENT, 以為佢好好先搵佢, 點知好失望, 仲要次次都等兩個鐘頭!!!

大宅

biei 發表於 18-10-17 23:36
我搵左佢幾次產檢, 覺得佢不太專業, 之前0係呢度睇左COMMENT, 以為佢好好先搵佢, 點知好失望, 仲要次次都等 ...

點樣唔專業法呀?

複式洋房

我搵左佢幾次產檢, 覺得佢不太專業, 之前0係呢度睇左COMMENT, 以為佢好好先搵佢, 點知好失望, 仲要次次都等 ...

如果張醫生都叫唔專業, 我諗樓主搵唔到第二個好醫生. 張醫生係屯院實戰出黎, 出名細心同專業, 我既Case 好麻煩, 但全靠張醫生BB先順利8月尾出世

複式洋房

你話要等兩個鐘頭係咪去尖沙咀翹康? 個到出名好多人, 睇邊個產科醫生都要等咁耐. 如果唔想等可以去仁安, 我成個孕期都係仁安產檢, 每次唔會等超過半粒鐘

複式洋房

點解覺得佢唔專業?我暫時睇左張醫生一次,佢都好好幫我約尖沙咀月頭覆診期,因為我本身打去尖沙咀只約到月尾期

複式洋房

樓主係咪打算搵張醫生開刀?有冇媽媽搵張醫生順產?

大宅

我都係睇張醫生,我覺得佢好細心(雖然佢個樣好cool)。孕初期時試過肚痛(其實唔係極痛,但就連續痛左1-2日,唔係扯住果種痛,似m痛),於是打去翹康。

姑娘幫我同醫生反映完,好快俾左個期俾我(本身應該要2wks後先睇)。張醫生好認真好細心,幫我照時發現到子宮內有少少血(雖然果時未流出黎),以防萬一佢仲開左d安胎藥俾我。

我初期有搵中醫安胎,我同中醫講返,中醫開藥時有加返d止血成份,仲讚張醫生細心。

大宅

今日打去tst book睇張醫生 已經要預約到12月尾 佢真係好多人睇

首頁

尾頁

跳至