懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Gloria22sen 發表於 18-10-24 15:27
回覆 Littledickdick 的帖子

我本身有個大囡,所以都無得享受,只係無甘頭痕囉

完全明白,我都係2胎媽媽,加油呀!

大宅

Gloria22sen 發表於 18-10-24 15:28
我想問問,結構有無話最好幾多週照好D? 因為我BOOK左20週照,但朋友話太早,最好21-22週,如果甘樣我又要改日子 ...

其實20w-22w 已經可以了,已經可以照得好清楚!

男爵府

哦,明白了,甘我吾改了,我都認為姑娘比我約得,就係OK既~唔該晒你!

大宅

Gloria22sen 發表於 18-10-24 15:30

哦,明白了,甘我吾改了,我都認為姑娘比我約得,就係OK既~唔該晒你! ...

Welcome ! 加油!

男爵府

多謝你! 大家都加油,一切順利!

男爵府

Littledickdick 發表於 18-10-24 11:46
好好enjoy 懷孕嘅日子,我仍然好掛住BB喺肚入邊嘅感覺。BB出左世之後就地獄生活了
...
我尋日上左去tst度睇,真係超級多人,連位都無得坐,果度原來甘多位醫生,我約個林醫生都ok,幾專業,但都算照得幾快,等比錢先耐,未試過要等25mins,我同老公都話500產檢真係平,個林醫生係好,但d比錢拎藥程序太差,而且都好多大陸人,周圍都係普通話

大宅

Gloria22sen 發表於 18-10-30 10:58
我尋日上左去tst度睇,真係超級多人,連位都無得坐,果度原來甘多位醫生,我約個林醫生都ok,幾專業,但都算照得 ...

大陸人呢個問題真係冇得搞,就算仁安醫院產檢都超級多大陸人,我上次去直頭冇人講廣東話的

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

Littledickdick 發表於 18-10-30 18:02
大陸人呢個問題真係冇得搞,就算仁安醫院產檢都超級多大陸人,我上次去直頭冇人講廣東話的
...

大6人真係無得避,但我覺得已經少過以前 我平時產檢,坐滿人,見大約有 2-3成係講國語,都唔算多
大事化小, 小事化毛.........

男爵府

但我睇開果個旺角醫生,佢地方好大,而且無咩大陸人架,去到等一陣就有得睇LU~我應該會睇返佢,起碼舒舒服服嘛~THANKS!

大宅

Gloria22sen 發表於 18-10-31 09:50

但我睇開果個旺角醫生,佢地方好大,而且無咩大陸人架,去到等一陣就有得睇LU~我 ...

順順利利呀!加油!

首頁

尾頁

跳至