自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章

有次駕車, 紅燈轉綠燈, 準備開車, 大媽抱著bb 完全唔理沖出馬路, 嚇得我唔敢開車, 比後面架taxi 係咁Beep 我.

大宅

HiPP勳章(1)

回覆 NatalieTY 的帖子

我當然有推過!唔安全就係唔安全,no excuse 。你炒左架車係累埋後面d人。做左人呀媽唔該諗過先做!得把口

男爵府

duckducktakb 發表於 18-8-14 09:52
回覆 NatalieTY 的帖子

我當然有推過!唔安全就係唔安全,no excuse 。你炒左架車係累埋後面d人。做左人呀 ...

我無話安全喎我體諒點解d人會推bb車行電梯姐!希望你做人呀媽咩都諗過度過安全先做,唔好得把口淨係鬧人呀

侯爵府

DebuPegg 發表於 18-8-13 13:31
我都投晒降

細路易教。老既唔聽就最炆

完全同意! 鬧已經冇用,我都想佢比警察罰一次錢,咁佢會深刻D。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都唔知乜野心態
我樓下有穿巴出市中心, 10分鐘一班..
穿巴會早5分鐘埋站等人上車

即係走左一班車, 只要等5分鐘, 就有第2班車可以上
我見D父母, 抱著個BB 又好, 手抱小朋友又好
見車準備開, 就係咁跑去追車

一陣kick 一kick 腳...成個人仆左係度,
你估追車果個大人傷d, 定係抱係手果個傷d?

真係唔知d人點做父母

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

毒菇一味 發表於 18-8-13 13:49
個個以為自己會快過架車,個個以為司機會停車俾佢過
明明係紅燈...佢地仲要好寸咁望一望司機, 哼! 咁過馬路
果個女人係 2x-3x歲

我覺得唔守交通規則既人多

但C6 有沖黃燈習慣, 有一次 綠燈 轉 黃燈..我即叫佢停

C6停車時, 已經見到有個女人過緊馬路中心

我同C6 講, 如果你沖埋過去, 一定撞到佢..雖然個女人係紅燈過馬路

多一事不如小一事, 呢D事惹唔過

大宅

趕住上路

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

好危險

珍珠宮

回覆 talktime 的帖子

今次死咗嗰4歲歲女,司機有事啦,嗰亞媽需需要負負貴任任嗎?

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 18-8-13 11:01
尋日見到有對父母推住BB車衝紅燈,跑住過馬路,不遠處有巴士駛緊過黎,嚇死我。原本以為佢地好趕,見佢地過 ...

推瓷一族只為自己(大人)佔盡利頭。

男爵府

畀面勳章

vivibabyvivi 發表於 18-8-13 11:01
尋日見到有對父母推住BB車衝紅燈,跑住過馬路,不遠處有巴士駛緊過黎,嚇死我。原本以為佢地好趕,見佢地過 ...

D 人以為自己果架係坦克

首頁

尾頁

跳至