甘好笑,真係 有冇得投訴 嗰位醫生呢

YokiChan913
|
今日 威記 去覆診, 今次係第二次見醫生 醫生入到去問我 有冇食阿士匹靈, 我係第二胎,今年四十歲 ,我話上次醫生話 我唔使食㗎喎, 個醫生就話, 唔係喎 係你要求唔食阿士匹靈 咋喎 其實應該係40歲 以上就要食 ,我真係覺得好莫名其妙,到而家 20週 食已經太遲, 真係想問 如果 有啲咩事咁點算, 真係唔好怪我 唔信政府医生, 因為我根本冇講過話唔識阿士匹靈 點解會喺部電腦打落去話我唔想食…
LittleSesame715
|
路過想問,點解要食阿士匹靈?
mwsiipb2
|
LittleSesame715 發表於 18-8-13 13:17
路過想問,點解要食阿士匹靈?

薄血用,有助對抗血管內嘅血液凝結, 如果血液流得唔暢順,有機會傳唔到血液畀肚內BB。
kmbb519
|
正常係預產期果日如果夠 40 就要食...... 你而家先 40, 即係上胎個預產期果日係未夠啦, 咁應該唔駛食架..... 不過政府 d 野..... 真係.......
Litinwing
|
YokiChan913 發表於 18-8-13 11:31
今日 威記 去覆診, 今次係第二次見醫生 醫生入到去問我 有冇食阿士匹靈, 我係第二胎,今年四十歲 ,我話 ...

我40生第二胎,政府及私家医生都没有叫我食阿士匹靈
YokiChan913
|
Litinwing 發表於 18-8-13 20:44
我40生第二胎,政府及私家医生都没有叫我食阿士匹靈

哦!因為我私家話可能政府要我食!
Litinwing
|
YokiChan913 發表於 18-8-13 20:45
哦!因為我私家話可能政府要我食!

明白
LittleSesame715
|
mwsiipb2 發表於 18-8-13 13:41

薄血用,有助對抗血管內嘅血液凝結, 如果血液流得唔暢順 ...

謝謝解答
mwsiipb2
|
LittleSesame715 發表於 18-8-14 09:02
謝謝解答

haha748494
|
真系好兒戲,好似都比醫生講晒。