有關去醫院飲糖水

kanaxka
|
請問醫院安排我黎緊既17週去飲糖水,應該係驗妊娠糖尿,但係我上網見多數接近30週先飲糖水既?我又冇直屬親人有糖尿,如果安排我咁早驗有冇問題呢??
koalalee88
|
kanaxka 發表於 18-8-13 12:55
請問醫院安排我黎緊既17週去飲糖水,應該係驗妊娠糖尿,但係我上網見多數接近30週先飲糖水既?我又冇直屬親 ...

我約左27週飲
eeyorepigpig
|
你係咪高齡?
kanaxka
|
|
回覆 kanaxka 的帖子

BMI超標?
mwsiipb2
|
請問醫院安排我黎緊既17週去飲糖水,應該係驗妊娠糖尿,但係我上網見多數接近30週先飲糖水既?我又冇直屬親 ...

我見有啲人十幾週要飲一次二十幾週有一次
我要做媽媽
|
有D媽媽要飲兩次?咁我真係唔清楚喇,你可以果日問下D姑娘架
Chingyeeyeee
|

我13週就飲左,因為第一次抽血驗到我血糖有小小高左,好彩pass左,之後27週又再飲多次,因為話我曾經血糖高過,好彩都pass左
kanaxka
|
回覆 eeyorepigpig 的帖子

我計左BMI 25.6,係屬於過重
|
kanaxka 發表於 18-8-13 15:09

咁應該係關呢樣事喇, 我今胎都要飲兩次, 因為高齡
pkh0207
|

我今日飲完。16週幾東區醫院。要驗二次,不過我陀Twins .
haha748494
|
我都系飲2次,有檢查可以安心D.
勞氣小妹
|
kanaxka 發表於 18-8-13 15:09

我比你更重,但我只安排了28w飲
可能初時檢查除左肥,身體都正常
kevama
|
我因為過重都飲左兩次,除左難飲之外對bb無影響架