有冇人鍾意去旺角花墟買花?係咪平好多?

jonnah_to
|
今日放假想去,但唔知啲花係咪平出邊好多,所以想問問咁多位
sauNG
|
有買過,系平啲,仲多好多款揀,但至於你要買既系咪平好多,就唔知喇,如特登去又怕蝕車費,如果當行下街,搵個節目都Ok既
pochario
|
我覺得係,仲花多眼亂
wcpcelia    發表於 18-8-13 18:09
fandycheng
|
jonnah_to 發表於 18-8-13 12:57

單枝唔差得幾多,多款揀就真
DoReMi媽媽
|
價錢又唔知係咪平,不過算多選擇,我自己通常星期四,五先會去,因為哩兩日會返鮮花,如冇記錯。
jonnah_to
|
sauNG 發表於 18-8-13 13:01
有買過,系平啲,仲多好多款揀,但至於你要買既系咪平好多,就唔知喇,如特登去又怕蝕車費,如果當行下街, ...

車錢都ok ge當行下街
blackberry
|
以前冇小朋友時好鍾意去,行下都開心 比出面平少少,但好多選擇
Supertalkative
|

平時人地50佢賣30或同價多好多朵咁囉!

重點係周圍好香,行完都開心。
小可愛11
|
sauNG 發表於 18-8-13 13:01
有買過,系平啲,仲多好多款揀,但至於你要買既系咪平好多,就唔知喇,如特登去又怕蝕車費,如果當行下街, ...

同意
Stellady
|
jonnah_to 發表於 18-8-13 14:23
車錢都ok ge當行下街

我都鐘意去花墟,多種類,一pack買,會平過我樓下花檔。
VCBB小天使
|

以前係平,而家就一啲啲。
yyan
|
如果支裝買,價錢差不多,但一束買就平少少。
bbkq
|

平好多呵。而且好多款,又可自己揀先最舒服,又好新鮮。
玫瑰$50,有8枝。出面$10枝。
繡球花$80,出面起碼$160。
小百合$40,出面$70。
洋洋
|
買開玫瑰$90,20支一束,我估平過街市
minniemouse
|
有時唔買都去睇下,個人都開心啲
Junko
|

買批發一大札的平散買好多,但我怕熱,好少夏天去,除非要整花束送比人。share 吓自制花束。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Poyau
|
花多眼亂
tsung
|
Stellady 發表於 18-8-13 14:43
我都鐘意去花墟,多種類,一pack買,會平過我樓下花檔。

Charlotte_mom
|

會去架,無聊就去行下
買盆平唔過淘淘,但買泥點都平過街檔
試過去灣仔買包泥(大嘅,米咁大包)收我成兩舊,我平時去花墟幾十蚊咋

mariefish
|
一啲啲,有間啲花特別啲,但唔平,香噴噴花香