中午時去銀行

YYNG2009
|
今日lunch時去一間銀行取戶口,去到得一個櫃位開,另一個則係優先理財,咁我就排普通櫃位,等左半粒鐘,終於到我跟住就開始幫我取消戶口,點知用左真係半個鐘,其間排我後面嘅公公婆婆、阿姐已經吱吱聲,我都明,我企咁耐都辛苦啦,何況佢地....但我覺得勁尷尬,個銀行姐姐仲要做做下,入去做其他野,我走時都唔敢向後望,唉...去取消個戶口啫,好似殺左人全家嘅感覺,我都唔想....都唔明點解要搞咁耐
newcook
|
係咪李生果間?
bmuimami
|
唔關你事,銀行安排欠妥善啫
Chole
|
我都試過,個戶口太耐無用,要去重新啟動,估唔到要45分鐘,間 bank 得兩個 counter,我走嗰陣都唔敢望後邊條隊。
花生油子
|
而家去銀行簡直係痛苦 櫃枱少,人又多,排隊閒閒地都一個鐘
Amy1974
|
回覆 YYNG2009 的帖子

銀行成本重,都唔想要啲客。

你無幾千萬投資戶口,都唔想你去銀行阻住晒。
purple_onion
|
不是你的錯
ccjelly
|
Chole 發表於 18-8-13 18:52
我都試過,個戶口太耐無用,要去重新啟動,估唔到要45分鐘,間 bank 得兩個 counter,我走嗰陣都唔敢望後邊 ...

我聽過有人同你情況一樣,企足兩個鐘。
櫻花bb
|
我之前去銀行都見過,得兩個櫃位,有個姐姐唔知整咩整好耐,排我後面d阿叔、阿姐大大聲鬧人,唔知搞咩搞咁x耐!我心諗,人地都唔想架,好彩我排佢地前面,幾分鐘搞掂,如果唔係我都俾佢地鬧埋一份
Poyau
|
邊間
YYNG2009
|
ccjelly 發表於 18-8-13 19:55
我聽過有人同你情況一樣,企足兩個鐘。

嘩!2粒鐘?佢有無比人打
jolps
|
所以我都好怕去銀行搞, 最好乜都網上處理
tsung
|
花生油子 發表於 18-8-13 19:16
而家去銀行簡直係痛苦 櫃枱少,人又多,排隊閒閒地都一個鐘

3姑6婆
|
大家都係排隊,唔洗諗咁多既,你又唔係突登玩野,冇人可以怪你
healthymimi
|
坐底排45min,好怕去銀行
ccjelly
|
YYNG2009 發表於 18-8-14 15:12
嘩!2粒鐘?佢有無比人打

無呀
ccjelly
|
3姑6婆 發表於 18-8-14 17:47
大家都係排隊,唔洗諗咁多既,你又唔係突登玩野,冇人可以怪你

我見過阿伯鬧阿婆做完野仲唔走,傾計離譜!
但個阿婆係問緊野,查詢都要話人,D阿伯真討厭!根本上唔係等左好耐
ricecooking
|
係咪中銀?