幾多周去照超聲波確定bb調頭未?

Mrs_Tiu
|

如題,謝謝!

現在29w3,一直在公立醫院產檢,但擔心政府無得摸肚同埋唔准,所以打算去私家照,想生之前去照兩次。什麽時間照比較好?
beibeigbb
|
Mrs_Tiu 發表於 18-8-13 14:40
如題,謝謝!

現在29w3,一直在公立醫院產檢,但擔心政府無得摸肚同埋唔准,所以打算去私家照,想生之前去 ...

我28周已掉頭了,有d bb會走返上去,但我bb就無。
eddaddy
|
一般應該28-32會掉頭,少數會冇掉頭。
產檢一照就睇到,你29週應該每兩星期就去產檢,點解你話生之前想去照多次?
頭向下後一般好少再掉上去,因為位置太少了,但都有少量會這樣。
ipcs
|
如題,謝謝!

現在29w3,一直在公立醫院產檢,但擔心政府無得摸肚同埋唔准,所以打算去私家照,想生之前去 ...

我35週時在私家照一次,調左頭,醫生話無乜機會返上去。
RubyYu07
|
33週前會調頭吖。我果時都係姑娘摸肚知道既。
Mrs_Tiu
|
eddaddy 發表於 18-8-13 15:42
一般應該28-32會掉頭,少數會冇掉頭。
產檢一照就睇到,你29週應該每兩星期就去產檢,點解你話生之前想去照 ...

因爲budget問題同唔想照太多次超聲波,所以懷孕中期都去政府做產檢。臨生怕政府醫院摸肚唔准,所以打算除政府一般產檢外,去看開的私家照下bb調頭未,第一胎,咩都唔識,唔知bb調頭幾時應該調同埋調頭感覺是點。

已經book左32w0day去私家照。

btw,bb已調頭的感覺是點ga?

eddaddy
|
Mrs_Tiu 發表於 18-8-13 16:44
因爲budget問題同唔想照太多次超聲波,所以懷孕中期都去政府做產檢。臨生怕政府醫院摸肚唔准,所以打算除 ...

試下去st. paul,唔貴,而且可以好詳細:BB大細、頭圍和大腿骨大細相等於幾週、子宮頸大細、羊水是否足夠…

如果係因為你在政府產檢冇照超聲波,出去照下會安心點
sandylly
|
我之前去政府產檢摸肚摸到頭仔向下,之後私家照到都係,所以我哋覺得唔準,但應該唔係嘅~不過你如果去開私家產檢,調咗基本上都會話你知,一唔係30週打後都可以照
trinicecwy
|
如題,謝謝!

您可以係政府最後一兩次產檢時去,因為未調頭您可以話俾政府知
Happylau007
|
如題,謝謝!

29 週睇政府, 政府醫生話BB調左頭,我問醫生點知, 佢話佢摸到BB個頭。 30週照超聲波, BB頭又真係調左, 但私家醫生話仲細, 有機會會再向反上
florchy
|
大約30週就會調頭
胎動位置會唔同左
會踢肋骨同個胃
haha748494
|
回覆 eddaddy 的帖子

系吖,如果無,就去私家照,一般33W左右可以去CHECK下。