跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Cafe Opera buffet 好味嗎?有邊間 buffet dinner 多 hot dishes seafood? Thx!

大宅

vanessamom 發表於 18-8-13 15:01
Cafe Opera buffet 好味嗎?有邊間 buffet dinner 多 hot dishes seafood? Thx!

好耐無去過呢間,最近去Sheraton on the Park就覺得一般。熱海鮮感覺係同凍嘅一樣,但煮熟咗

同亞洲酒店buffet 無得比

伯爵府

mrschui 發表於 18-8-14 16:58
好耐無去過呢間,最近去Sheraton on the Park就覺得一般。熱海鮮感覺係同凍嘅一樣,但煮熟咗

同 ...

哈哈.....我都有諗過 Sheraton on the park,我都聽過朋友說這裡酒店的 buffet 不似香港,海鮮就以凍居多。

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

呢度食buffet, 一眼睇晒. 冇期望就冇失望.Sheraton on the Park 見$49唔貴去試下,海鮮系生蠔,熟蝦,蟹,螺,蜆,普通卷物sushi,熟盤有條焗魚,curry chicken, chips.roast lamb shank, pizza, salad bar. 有檔淥野,夾左d 菜俾佢淥. 嘩,點知個湯冇味兼且穌.即刻放棄.

因為function, book 左Hyatt 下個月試. 再update

伯爵府

Snow 發表於 18-8-15 06:25
呢度食buffet, 一眼睇晒. 冇期望就冇失望.Sheraton on the Park 見$49唔貴去試下,海鮮系生蠔,熟蝦,蟹,螺,蜆 ...

我就係見到 Cafe Opera 有 Double dining,兩個人 $97 所以想試下

大宅

vanessamom 發表於 18-8-15 06:30
我就係見到 Cafe Opera 有 Double dining,兩個人 $97 所以想試下

舊年食過cafe opera 我覺得普通,不可以跟HK 比。

下個月book 左 Hyatt, 希望不會失望。同事去過幾次都話好,但我覺得他地海鮮都係白烚凍食,我未必鐘意。

伯爵府

leegbd 發表於 18-8-15 07:29
舊年食過cafe opera 我覺得普通,不可以跟HK 比。

下個月book 左 Hyatt, 希望不會失望。同事去過幾次都話 ...

昨晚試了 cafe opera,大家都講得啱,沒有期望就不會有失望。食物選擇不多,海鮮冷盤為主,最失望的應該是甜品,比相像中差好多

男爵府

2018復活節勳章

vanessamom 發表於 18-8-16 08:49
昨晚試了 cafe opera,大家都講得啱,沒有期望就不會有失望。食物選擇不多,海鮮冷盤為主,最失望 ...

Sheraton 印象中dessert 有choc mudcake, cheese cake, creme brulee,大约5/6款.有d冇食唔記得乜,仲有一杯杯甜品幾款, 雪糕

伯爵府

Snow 發表於 18-8-16 16:11
Sheraton 印象中dessert 有choc mudcake, cheese cake, creme brulee,大约5/6款.有d冇食唔記得乜,仲有一杯 ...

咁 cafe opera 都一樣有 5、6 款,不過唔好味之嘛

伯爵府

Snow 發表於 18-8-15 06:25
呢度食buffet, 一眼睇晒. 冇期望就冇失望.Sheraton on the Park 見$49唔貴去試下,海鮮系生蠔,熟蝦,蟹,螺,蜆 ...

Sheraton 49咁平。 是否不是walk in 價? 要預早在網站買coupon?

伯爵府

vanessamom 發表於 18-8-16 08:49
昨晚試了 cafe opera,大家都講得啱,沒有期望就不會有失望。食物選擇不多,海鮮冷盤為主,最失望 ...

係澳洲食嘢一定係預咗冇期望。 所以可以當減肥,留返quota返香港食算。

男爵府

2018復活節勳章

1mocha 發表於 18-8-30 19:40

Sheraton 49咁平。 是否不是walk in 價? 要預早在網站買coup ...

唔記得Groupon 定 Scoopon. Scoopon做緊Hyatt seafood bar $89/2 px

首頁

尾頁

跳至