親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想請教第一次帶 7, 9歲孩子滑雪, 那雪場較適合?
(做功課後, 有如下選擇)
1. 中里天使格蘭酒店
2. 輕井澤王子酒店

謝謝!

侯爵府

April2009 發表於 18-8-13 15:54
1. 中里天使格蘭酒店

未去過輕井澤,但今年第一次去天使中里,來年CNY會再去,因為好經濟同啱小朋友玩

大宅

April2009 發表於 18-8-13 15:54
1. 中里天使格蘭酒店

我揀左2,第一次去
上網資料比較多雪道適合初學者和小朋友

大宅

回覆樓主:

我2間都住過,2間都是學校聖誕假期去。2)是一行6人住8人房,個廳超級大,會經濟d,自助晚餐不錯小朋友食得開心。1)是一行15人住4房木屋,就如果小朋友去學滑雪大人可以去outlet。但係點與點真是遠,等酒店穿梭車有排等,我上次住木屋是好靚。其實2間都好不過睇你幾時去,如果聖誕輕井澤不夠雪就會得得人造雪。

wcpcelia    發表於 18-8-14 09:29

大宅

connie_51 發表於 18-8-14 06:31
我2間都住過,2間都是學校聖誕假期去。2)是一行6人住8人房,個廳超級大,會經濟d,自助晚餐不錯小朋友食得 ...

滑雪呢輕井澤有熊貓學校,我當年冇學。天使格蘭就去中里滑雪場,包咗個新加坡藉教練本來一對六,下午就得佢帶我女一個坐纜車上山。上咗5次,仲有同我女拍片。 (因為其他5個學極都不識)

男爵府

回覆 connie_51 的帖子

謝謝你們的資料.
我們會 CNY 去.
看資料去輕井澤王子酒店係乘新幹線 去輕井澤.
如果去中里天使格蘭 是否都係乘新幹線 --> 越後湯澤車站 轉 shuttle?
如果係似乎去兩個地方的難度差不多.

我 book 到 輕井澤王子酒店 東小木屋. 我相信那是近雪場. 但是餐廳是否都在西面 要搭 shuttle?

天使格蘭 booking 我看到 122,400包括早餐和晚餐, 這個價是否差不多?

謝謝各位!

子爵府

中里天使格蘭酒店

我今年去過.. 我2個仔 6同7歲. 但冇玩滑雪.. 齋玩佢個個兒童場地.. 500YEN 任玩..
因為太抵.. 第二日再去玩..

我今年新年都係大約HKD 1440 一晚, 2大2細, 包2餐.. 好抵住!

wcpcelia    發表於 18-8-15 09:53

大宅

connie_51 發表於 18-8-14 06:31
我2間都住過,2間都是學校聖誕假期去。2)是一行6人住8人房,個廳超級大,會經濟d,自助晚餐不錯小朋友食得 ...

請問中里格蘭D自助餐係咪麻麻地,見到網上D相介紹,好一般。輕井澤我住過,食物差、滑雪場唔夠雪。

大宅

LOLOANDY 發表於 18-8-14 19:16
請問中里格蘭D自助餐係咪麻麻地,見到網上D相介紹,好一般。輕井澤我住過,食物差、滑雪場唔夠雪。
...

不是wow, 我平安夜食,和牛ok,小朋友食得好開心。聖誕節呢個價錢超值。

大宅

LOLOANDY 發表於 18-8-14 19:16
...

輕井澤酒店食咗一餐, foodcourt食一餐,出面食一餐燒烤。

大宅

connie_51 發表於 18-8-14 19:36

不是wow, 我平安夜食,和牛ok,小朋友食得好開心。聖誕節 ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji),樓主千奇唔好去輕井澤,可以考慮水上町、草津都幾好。中里我今年有考慮過,之前去過越後湯澤,地方還可以。

子爵府

connie_51 發表於 18-8-14 19:36

不是wow, 我平安夜食,和牛ok,小朋友食得好開心。聖誕節 ...

仲有甜蝦 好食喎!

男爵府

quincy00 發表於 18-8-14 12:34
中里天使格蘭酒店

我今年去過.. 我2個仔 6同7歲. 但冇玩滑雪.. 齋玩佢個個兒童場地.. 500YEN 任玩..

貴左好多。我book左2019新年2大1細(8歲)要$2500 一晚。

子爵府

滑蛋河 發表於 18-8-15 01:08
貴左好多。我book左2019新年2大1細(8歲)要$2500 一晚。

sorry 我睇過張單喇!
我今年 2月20號住。我今年1月先book. 係24000 yen! 2大2細!(6同7歲)

我建議你。遲啲再去book 好啲

因為官網個價錢都係做到12月20幾號 如2大2細都係23600yen! 但12月尾 就未有價錢!

大宅

回覆樓主:

我上年9月2日 官網 book 23-25/12, 6人book 8人大房,真係超級大,可惜得一洗手間,早上輪流刷牙會有點耐。

P. S. 我2小朋友,7,8歲

大宅

滑蛋河 發表於 18-8-15 01:08

你要時不時再睇下有冇出優惠 上年我最初係樂天bk ¥66000 2晚 2大2小 包早晚餐 跟著再遲d 官網開始放房 bk ¥60000 再過一排出左其他優惠 再訂¥48000 真係抵玩到爆

男爵府

annawing 發表於 18-8-15 20:29
你要時不時再睇下有冇出優惠 上年我最初係樂天bk ¥66000 2晚 2大2小 包早晚餐 跟著再遲d 官網開始放房 bk ...

我宜家係樂天book左先因為得樂天有房。遲d我再去官網睇下個價。謝謝你!

首頁

尾頁

跳至