自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Jumama2000 發表於 18-8-14 19:02
Sogo,Lane Crawford 有counters,希慎DF都有(仲有promotion, 但是sales 對JoMalone唔太熟悉,唔識推介怎 ...

Thank you!

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章

MissMusic 發表於 18-8-13 15:54
邊隻香水聞起來感覺young d?
似沖完涼乾淨的味道,有無推介?
thanks

Marc by Marc Jacobs 嘅 Daisy 呀?今年6、7月先出最新version, 之前嘅版本都大概有10年幾個唔同版本,不過好啱少女用。

大宅

yurijm 發表於 18-8-14 00:55
jo malone幾好
我買過幾枝送俾表妹
我表妹16歲,好中意

我用blue bell好清香,好鍾意,但維持了了3粒鐘就無哂味

子爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章

ucuniversal 發表於 18-8-15 05:05
我用blue bell好清香,好鍾意,但維持了了3粒鐘就無哂味

jm 會唔會買了edt? (Eau du toilette) 這是淡香
水,香味淡、維持2-3小時。edp (Eau du parfume) 才是香水,香味持續4小時。

侯爵府

yurijm 發表於 18-8-14 00:55
jo malone幾好
我買過幾枝送俾表妹
我表妹16歲,好中意

我好似2年前買左1支,我用完敏感,唔知對佢咩成份敏感,成支丟棄了!好彩係買30ml,無甘傷!

伯爵府

回覆樓主

DKNY Be Delicious Eau de Perfume

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

泰國個隻beauty cottage都幾清新

男爵府

2024年龍年勳章

kkarman 發表於 18-8-15 10:30
泰國個隻beauty cottage都幾清新

邊度可以試味呀?

子爵府

虎到金來勳章

MissMusic 發表於 18-8-15 10:31
邊度可以試味呀?

唔知格仔舖有無得試,我都係去泰國買番黎,都幾抵用

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有冇人用過 tiffany 既香水
我想試下

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

Jo Malone 嘅Orange Blossom

Acca Kappa嘅Calycanthus

另外,Issey miyake以前有隻西瓜味香水,好清香,不過依家唔知仲有無。

子爵府

回覆樓主

最近有朋友送左支Fresh嘅香水,淡荔枝花香味,竟然好清香少女feel, 亦幾持久,我覺得好過Jo Malone

珍珠宮

tsung 發表於 18-8-14 18:41
推介Jo Malone下列幾隻味:wild bluebell,English Pear,orange blossom,wood sage and sea salt,Nectar ...

大約幾錢架

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

ahpoo 發表於 18-8-15 12:42
大約幾錢架

HK tv魔價:30ml$4xx,100ml$9xx

珍珠宮

tsung 發表於 18-8-15 12:51
HK tv魔價:30ml$4xx,100ml$9xx

Thanks

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

selinako^^ 發表於 18-8-15 11:28
有冇人用過 tiffany 既香水
我想試下

未用過,但聞過,幾清香討好

用戶要求終止服務

ahpoo 發表於 18-8-15 12:52
Thanks

Welcome

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ucuniversal 發表於 18-8-15 05:05

Jo Malone 嘅香味多類型揀,係衰在last得唔耐

我個人覺得Clinique Happy幾好

侯爵府

回覆樓主:

Jo Malone Basil & Neroli Cologne,但濃味,keep 得耐。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Ste824 發表於 18-8-15 07:16
jm 會唔會買了edt? (Eau du toilette) 這是淡香
水,香味淡、維持2-3小時。edp (Eau du parfume) 才是香水 ...

Jo Malone 得cologne,佢嘅cologne last得比其他牌子嘅EDT仲要短

首頁

尾頁

跳至