想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問今日已Day 17 人工週期

內膜仲有無希望繼續長???

複式洋房

Cmy8372 發表於 18-8-13 16:34

我都係人工周期,不過反而係厚左d, Day 14照都差不多接近16mm了,我都係唔放住,再調到適合先放,你醫生有冇同你調下d藥既份量?

大宅

Babiesclub 發表於 18-8-13 20:19
我都係人工周期,不過反而係厚左d, Day 14照都差不多接近16mm了,我都係唔放住,再調到適合先放,你醫生有 ...

無需要再加藥 我覺得醫生心中認為今次唔得 只係他無講出口哈哈哈

大宅

Babiesclub 發表於 18-8-13 20:19
我都係人工周期,不過反而係厚左d, Day 14照都差不多接近16mm了,我都係唔放住,再調到適合先放,你醫生有 ...

你食左什麼咁厚 我地搓勻就好了

複式洋房

Cmy8372 發表於 18-8-13 21:47
你食左什麼咁厚 我地搓勻就好了

我冇特別食d咩呀,只係每日食葉酸同醫生開既增厚內膜既藥咋。我本身都係比較容易厚既,以前試過19mm,以為有息肉,點之m完之後再照又冇事,內膜好正常,可能我體質係咁。如果你比較薄,食下滴雞精,黑豆,雞蛋,豆漿呢d試下。

別墅

Cmy8372 發表於 18-8-13 16:34

同路人,我都係day 17,,, 有三條線,但內膜剛好摘界到7.9, 又順延多五日再放,我等到無哂心機,我已好聽話,準時食藥,加蛋白,豆漿,針灸.... 身體已休息咗一個cycle la.... 唉

大宅

jesuis 發表於 18-8-13 22:43
同路人,我都係day 17,,, 有三條線,但內膜剛好摘界到7.9, 又順延多五日再放,我等到無哂心機,我已好聽話 ...

三條線係什麼?醫生叫我下星期一找多次超聲波在check下內膜點 你覺得仲有無機厚?醫生叫你五日後無論如何都可以放胎嗎?

別墅

Babiesclub 發表於 18-8-13 22:43
我冇特別食d咩呀,只係每日食葉酸同醫生開既增厚內膜既藥咋。我本身都係比較容易厚既,以前試過19mm,以為 ...

你本身厚,點解仲要食增厚內膜藥呢?

複式洋房

jesuis 發表於 18-8-13 22:45
你本身厚,點解仲要食增厚內膜藥呢?

醫生開既,佢開得當然信佢,只係份量上需要調整下,始終每個人對藥物反應都唔同,希望下次調整好就可以放胎了,我唔心急,最緊要唔好浪費了胚胎。

別墅

Cmy8372 發表於 18-8-13 22:45
三條線係什麼?醫生叫我下星期一找多次超聲波在check下內膜點 你覺得仲有無機厚?醫生叫你五日後無論如何 ...

代表子宮內膜形態理想,8mm 為理想內膜厚度,我, 點度都係7.9:::: 樣靚但唔夠厚,慎重起見,醫生話順延五天....我 唔通話照放咩
你,視乎你有無食藥增厚內膜。我,醫生今日叫我由三粒,加到每日四粒增厚藥。希望下星期放

大宅

jesuis 發表於 18-8-13 22:56
代表子宮內膜形態理想,8mm 為理想內膜厚度,我, 點度都係7.9:::: 樣靚但唔夠厚,慎重起見,醫生話 ...

加咁多藥啊 醫生無叫我加藥呢

別墅

Babiesclub 發表於 18-8-13 22:51
醫生開既,佢開得當然信佢,只係份量上需要調整下,始終每個人對藥物反應都唔同,希望下次調整好就可以放 ...

胚胎一個都不能少。你好似好多時間,慢慢等...
我這個年齡再唔快就標尾會都標唔切

別墅

Cmy8372 發表於 18-8-13 22:58
加咁多藥啊 醫生無叫我加藥呢

都係嗰句,每人情況不同,醫生手法不一。我每日三粒都差咁啲喎,咪再谷啲。有乜辦法
希望你都快些增厚,努力

複式洋房

jesuis 發表於 18-8-13 22:56
代表子宮內膜形態理想,8mm 為理想內膜厚度,我, 點度都係7.9:::: 樣靚但唔夠厚,慎重起見,醫生話 ...

大家係咪都食Estrofem 2mg呢隻藍色小藥丸呀?

大宅

jesuis 發表於 18-8-13 23:03
都係嗰句,每人情況不同,醫生手法不一。我每日三粒都差咁啲喎,咪再谷啲。有乜辦法
希望你都快些增厚,努 ...

我打定輸數 下個週期再戰吧

大宅

Babiesclub 發表於 18-8-13 23:03

我唔係 我係白色的益斯得 避孕藥黎

別墅

Babiesclub 發表於 18-8-13 23:03
對呀。
大家努力

複式洋房

jesuis 發表於 18-8-13 23:05
對呀。
大家努力

我開頭m第三日每日食一粒,過幾日就每日兩粒,之後再每日3粒到day 14, 結果一照就差不多16mm了,醫生話最理想係12-13mm放,咁我當然唔放啦,我得4粒胚胎雪咋。

別墅

Babiesclub 發表於 18-8-13 23:14
我開頭m第三日每日食一粒,過幾日就每日兩粒,之後再每日3粒到day 14, 結果一照就差不多16mm了,醫生話最 ...

粒粒皆辛苦,粒粒皆珍貴
睇來每個人,每個醫生方法,策略都唔同

別墅

Babiesclub 發表於 18-8-13 23:14
我開頭m第三日每日食一粒,過幾日就每日兩粒,之後再每日3粒到day 14, 結果一照就差不多16mm了,醫生話最 ...

請問內膜最理想是多厚呢?有人跟我說是8至10mm?

首頁

尾頁

跳至