想問深圳觀瀾湖去壹方城遠嗎?

hellohelloruby
|
如果打的大約幾錢呢?
還是我由觀瀾湖坐免費shuttle bus 去福田,再轉地鐵去壹方城好D呢?

唔該 
Poyau
|
up
mandy952
|
hellohelloruby 發表於 18-8-13 17:50
如果打的大約幾錢呢?
還是我由觀瀾湖坐免費shuttle bus 去福田,再轉地鐵去壹方城好D呢?

可參考下以下兩幅地圖,壹方城係南山區,觀瀾湖係龍華區,返福田再去壹方城就用多好多時間,上次係羅湖去壹方城坐地鉄都差不多50分鐘。返大陸最好裝高德地圖app

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
|
回覆 mandy952 的帖子

好清楚, 唔該晒!
|

另外想問首約汽車優惠係咩?
mandy952
|
hellohelloruby 發表於 18-8-14 10:01

另外想問首約汽車優惠係咩?

唔知,只約過一次,冇咩優惠,佢顯示就係嗰個價錢。呢個係高德地圖嘅附加功能,可順便叫滴滴,大陸支付寶扣錢
|

可惜我冇大陸支付寶呢
mandy952
|
hellohelloruby 發表於 18-8-14 10:21

可惜我冇大陸支付寶呢

見另一個post 話可先裝滴滴app,用香港電話登記都可以,綁香港信用咭,滴滴接受信用咭付款,再唔係可以比現金都得,咁就可以大陸用到滴滴,但我未試過
mandy952
|
hellohelloruby 發表於 18-8-13 17:50
如果打的大約幾錢呢?

建議去由觀瀾去最近嘅地鉄站清湖站再轉去壹方城,咁會最平
hellohelloruby    發表於 18-8-14 11:05
張就仁
|
mandy952 發表於 18-8-14 10:34
建議去由觀瀾去最近嘅地鉄站清湖站再轉去壹方城,咁會最平
我反對,因去清湖站都一段路,要幾拾元,清湖站再轉去壹方城好像要轉車,無直達(有錯請指正)

PS:打的由觀瀾湖去壹方城,可行高速公路轉入南山,如上JM指示,如不塞車應好快 (深圳上下班時間係必多車)

觀瀾湖坐免費shuttle bus 去福田或平少少車錢,但花多左時間.如無改落車點係口岸沒地鐵站

hellohelloruby    發表於 18-8-14 11:06
|

好, 我試下, 唔該你
brbaby2007
|
如果打的大約幾錢呢?

觀瀾湖有mhmall 其實都唔會好細
如果去兩日一夜已經夠
唔使特登走去壹方城
|
回覆 brbaby2007 的帖子

好, 等我再諗下, thanks!