懷孕甲低

wuyanju
|
有無懷孕甲低的媽咪
健康院通知我話甲低,轉介去睇內科
依家懷孕12W
好驚會影響個B~

ValenceChiu
|
wuyanju 發表於 18-8-13 18:02
有無懷孕甲低的媽咪
依家懷孕12W

我一直有免疫系统問題,平時食一粒鉀丸,剛懷孕醫生說鉀還是底,要食2粒。給參考
musiccisum
|
有無懷孕甲低的媽咪
依家懷孕12W

請問點解政府肯check嘅?
babybabyry
|
有無懷孕甲低的媽咪
依家懷孕12W

我都係12w check到鉀低,以家要日日食藥!
Carmen8080
|
香蕉多鉀質
elhl
|
有無懷孕甲低的媽咪
依家懷孕12W

樓主意思係咪甲狀腺低下呀?甲狀腺唔夠高有機會影響bb腦部的,所以我一直都係政府睇內科,食甲狀腺補充劑的,直至生完bb再keep住覆診
o_oblue_girl
|
Carmen8080 發表於 18-8-13 23:41
香蕉多鉀質

我都係鉀指數偏低,未有bb前日日都食蕉。
聽聞香蕉會令子宮收縮,一知道有咗就唔敢食了!
wuyanju
|
elhl 發表於 18-8-14 00:15
樓主意思係咪甲狀腺低下呀?甲狀腺唔夠高有機會影響bb腦部的,所以我一直都係政府睇內科,食甲狀腺補充劑 ...

系吖,母嬰院話甲狀腺指數低,出左醫生信比我睇內科
wuyanju
|
musiccisum 發表於 18-8-13 22:01
請問點解政府肯check嘅?

產檢驗血報告話指數低,母婴院轉介我去睇政府內科
wuyanju
|
babybabyry 發表於 18-8-13 23:11
我都係12w check到鉀低,以家要日日食藥!

好驚影響個B
好大壓力
syl_yw
|
wuyanju 發表於 18-8-14 08:42
好驚影響個B
好大壓力

我都甲低 醫生同我講就算影響bb都係差少少 所以唔好甘擔心 keep住食藥 醫生monitor住就可以。
haha748494
|
我低左小小,有睇內科,醫生有開藥,佢話可以唔食藥,間中食下就OK.有keep住去醫生果度CHECK。依家BB好健康。
番薯仔媽媽
|
我都系,20周左右,去政府醫院check到甲低,一路都覺得醫生比唔到確實答覆我,到底影響bb智力如何。一路孕期都擔心中度過,喊左好耐,又日日上網看好多呢類的諮詢,一dd話影響,一dd又話食左藥就會冇事。
但點都好,我開始食藥時,已經過了頭3個月,比你重要擔心。
一路食藥,由半粒,+到2粒,期間祇有C6同我知道,唔敢同媽媽99講.
宜家就黎生得了,唯有跟著醫生走,請jm祝福我同bb吧。
生左,我會再報告。
甲低唔係鉀低。
甲低應該補充碘。
wuyanju
|
番薯仔媽媽 發表於 18-8-15 14:10
我都系,20周左右,去政府醫院check到甲低,一路都覺得醫生比唔到確實答覆我,到底影響bb智力如何。一路孕 ...

我哋一齊加油!