52日郵輪假期

jyjy1684825
|
幾日前見報纸有, 但去咁多日唔知点呢?
bulubulu
|
我見到有一個百日環遊世界呀,唔知幾時可以放自己一百日「大假」呢
happylife1210
|
發下夢就可以要好多錢呢!同埋我一定好掛住香港啲美食,應該呢世都冇可能有呢啲旅程啦!
heilok
|
郵輪美食都好正㗎,但去足咁多日一定係天文數字(對我嚟講).
jyjy1684825
|
heilok 發表於 18-8-13 19:32
郵輪美食都好正㗎,但去足咁多日一定係天文數字(對我嚟講).

我见$25000/個,諗住加個double应该可以完成啦啩. 係首航。
heilok
|
jyjy1684825 發表於 18-8-13 19:37
我见$25000/個,諗住加個double应该可以完成啦啩. 係首航。

$25000 52 日? 咁我反而唔敢去。仲平過住酒店。
chuiyeebird
|
我去五日四夜已悶到抽筋
arcBB
|

加個0都唔得啦,去30日都可以嘅
Poyau
|
悠長假期
bbyou
|

平喎……邊間?
Hoining
|

咁平
jellomama
|
回覆 jyjy1684825 的帖子

郵輪假期我都好鍾意,去過幾次,最長嗰次係十二日,到第九日我真係好想返屋企。如果去52日,我一定會悶死!
Ashleycorina
|
chuiyeebird 發表於 18-8-13 20:13
我去五日四夜已悶到抽筋

我去過8定10日,已有得上岸又有好多entertainment 又係悶到
dreamboy_man
|
價錢唔包機票,另外要俾tips每日eur10,如果埋岸可能要報船上嘅團 加加埋埋唔少錢
不過以船費計又是抵嘅。係淡季,兼咁多日唔係好多人去到。
mandy952
|
jyjy1684825 發表於 18-8-13 18:11
幾日前見報纸有, 但去咁多日唔知点呢?

郵輪實悶死,同埋有冇得上網架
C.Humphrey
|
target應該係退休人士
hahaha1231
|

最憎郵輪
悶到嘔電
我想去52日旅行
搭飛機自己去
yk0108
|
https://topick.hket.com/article/ ... 1%E5%B0%8F%E8%B2%BB
你講類似LEE D? 吾知駛唔駛做船上工作
dreamboy_man
|
yk0108 發表於 18-8-14 00:58
https://topick.hket.com/article/1940010/%E5%92%8C%E5%B9%B3%E8%88%B95%E8%90%AC%E5%85%83100%E6%97%A5%E ...

我諗唔係。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
yk0108
|
dreamboy_man 發表於 18-8-14 01:04
我諗唔係。

係喎, 加埋港務費真係HK$25,000, 再加埋小費都係HK$30,000! 52日, 平喎!