自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

good_pig 發表於 18-8-13 21:40
第一次聽因為平而生仔

可能係我表達得唔好,唔係因為平先生,二嫂係本來一直都想再生,只係外於無身分證,所以唔想生第二胎,因為第一胎試過私家覺得太貴,所以想拎左身分證先係公立生第二胎

大宅

小平媽媽 發表於 18-8-13 21:48
私家同政府生,真心天堂同地獄分別 ,我有啲後悔細女係政府生,生完我尿都痾唔到,傷口縫得差, ...

我係公立生,又覺得無乜野,可能我好彩

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Missxx 發表於 18-8-13 22:03
可能係我表達得唔好,唔係因為平先生,二嫂係本來一直都想再生,只係外於無身分證,所以唔想生第二胎,因 ...

明曬

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

Missxx 發表於 18-8-13 22:03
我係公立生,又覺得無乜野,可能我好彩

可能我同房都係新移民,有2個都幾麻煩到姑娘,再加上餵母乳(私家BB係另1間房有姑娘計俾濕片同便便,夠鐘先去餵~政府係俾個B你,你已經累死,仲要計住埋身食幾耐,濕片幾多,差唔多每個鐘都有唔 負責姑娘你問唔同嘅嘢

想認識多啲屯門友

男爵府

私家同政府生,真心天堂同地獄分別 ,我有啲後悔細女係政府生,生完我尿都痾唔到,傷口縫得差, ...

我同你一樣,係私家生大仔之後,覺得不如係政府生細女,將d錢儲嚟坐月用,其實原來根本唔係咁簡單,我差d死係手術台!簡直係一諗天堂一諗地獄

good_pig    發表於 18-8-13 23:36

大宅

我覺得廣華好過浸會多多聲囉

利申,自身經歷

大宅

Angela77 發表於 18-8-13 22:58
我同你一樣,係私家生大仔之後,覺得不如係政府生細女,將d錢儲嚟坐月用,其實原來根本唔係咁簡單,我差d ...

我覺得廣華產中產後服務好過浸會幾條街

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

Angela77 發表於 18-8-13 22:58
我同你一樣,係私家生大仔之後,覺得不如係政府生細女,將d錢儲嚟坐月用,其實原來根本唔係咁簡單,我差d ...

我都覺得係,我係屯門醫院,好多生手,我穿水入院1路痛1路震,個風口吹住哂,又無人理,根本我1放尿阿B就沖出黎,仲叫我忍住等老公 幾驚跌左阿女落地(姑娘未預備好)生完震到停唔到,病左半年
想認識多啲屯門友

男爵府

麻瓜 發表於 18-8-13 23:06

利申,自身經歷

唔係喎,我fd 係浸會生B話好好,你係浸會順產 or 開刀?

男爵府

麻瓜 發表於 18-8-13 23:07
我覺得廣華產中產後服務好過浸會幾條街

我有2個朋友係廣華生都要食全餐,仲要冇笑氣,開刀後生肉芽,極差

珍珠宮

小平媽媽 發表於 18-8-13 22:47
可能我同房都係新移民,有2個都幾麻煩到姑娘,再加上餵母乳(私家BB係另1間房有姑娘計俾濕片同便便,夠鐘 ...

私家大陸人更多,而且探訪24小時。

醫生(朋友)叫我妹返公立入二等房更好。

珍珠宮

麻瓜 發表於 18-8-13 23:06

利申,自身經歷

廣華依家重建工程中,地窄人多,大家燥好多。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

Gomme 發表於 18-8-14 10:18
我有2個朋友係廣華生都要食全餐,仲要冇笑氣,開刀後生肉芽,極差

我都係有朋友喺廣華食全餐,佢仲要係產前睇私家已經叫佢話俾廣華嗰邊知佢順產一定生唔出,廣華嗰邊唔理佢!

大宅

我係順產,冇乜問題

大宅

Gomme 發表於 18-8-14 10:17
唔係喎,我fd 係浸會生B話好好,你係浸會順產 or 開刀?

食全餐

珍珠宮

熱血金章

生肉芽唔關開刀手勢事啊?!
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

首頁

尾頁

跳至