過左試用期 , 連信都冇收到 , 正常嗎

hebesiu
|

我之前都係呢度問過 , 我己過左 3 個月試用期幾日 , HR 完全冇搵我 , 信都冇封 , 咁係咪正常 ?

其實係咪起碼有封信 ?

小可愛11
|
hebesiu 發表於 18-8-13 21:23
我之前都係呢度問過 , 我己過左 3 個月試用期幾日 , HR 完全冇搵我 , 信都冇 , 咁係咪正常 ?
...

你咪問番你 HR 啦。
good_pig
|
我之前都係呢度問過 , 我己過左 3 個月試用期幾日 , HR 完全冇搵我 , 信都冇封 , 咁係咪正常 ?

正常,不過你可以問下係咪過左試用期
小可愛11
|
good_pig 發表於 18-8-13 21:37
正常,不過你可以問下係咪過左試用期

你咪鬼理佢啦,三日前已經上來問,自己都唔去問 HR.
good_pig
|
小可愛11 發表於 18-8-13 21:41
...

原來係咁
nsychristy
|
小可愛11 發表於 18-8-13 21:41
...

無信就當過左,但正常做法係有信,遲幾多有信睇同埋跟唔跟正常做法,視乎 HR 係咩質素

近來發現真的咩人都有,咩 function 咩 seniority 咩 background 都一樣有人好奇怪
小可愛11
|
good_pig 發表於 18-8-13 21:42
原來係咁

樓主又唔係第一日出來打工,自己唔問番自己公司 HR, 情願上討論區問路人甲乙丙!無言!
KTKTKT5
|

有冇比MPF form你填?
小可愛11
|
nsychristy 發表於 18-8-13 21:47
無信就當過左,但正常做法係有信,遲幾多有信睇同埋跟唔跟正常做法,視乎 HR 係咩質素

近來發現真的咩人 ...

咪就係,每間公司HR 都有唔同做法。有正常亦有唔正常。
樓主就偏偏上來問,唔通問完就將我哋嘅回覆 copy & paste 比佢個 HR 睇咩。
good_pig
|
小可愛11 發表於 18-8-13 21:47
樓主又唔係第一日出來打工,自己唔問番自己公司 HR, 情願上討論區問路人甲乙丙!無言!
...

其實bk都好多呢d人,而外人又冇辦法知
小可愛11
|
good_pig 發表於 18-8-13 21:59
其實bk都好多呢d人,而外人又冇辦法知

我就真的係最怕見到呢啲人。
sarali
|
KTKTKT5 發表於 18-8-13 21:48
有冇比MPF form你填?

個半月要填了