想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

驗精醫生話,8成死精(唔知食完感冒藥有無關係)可以點救?

大宅

小平媽媽 發表於 18-8-13 21:36
驗精醫生話,8成死精(唔知食完感冒藥有無關係)可以點救?

會唔會隔得太耐冇出過 ?

男爵府

回覆樓主

首先確認有無咩身體上的毛病(例如精索曲張)。另外養精不外乎做運動、戒煙酒丶早睡早起、飲食均衡、食supplement...

伯爵府

SVbaby 發表於 18-8-14 04:05
首先確認有無咩身體上的毛病(例如精索曲張)。另外養精不外乎做運動、戒煙酒丶早睡早起、飲食均衡、食supp ...

佢唔煙唔酒,不過工作關係都幾難早訓 男人係唔係哂太陽都有幫助呢?有工友家人食過海狗丸得,但係唔知幫唔幫到精子呢

想認識多啲屯門友

大宅

小平媽媽 發表於 18-8-14 10:15
佢唔煙唔酒,不過工作關係都幾難早訓 男人係唔係哂太陽都有幫助呢?有工友家人食過海狗丸得, ...

千其唔好哂太陽,熱會精子小架

大宅

小平媽媽 發表於 18-8-14 10:15
佢唔煙唔酒,不過工作關係都幾難早訓 男人係唔係哂太陽都有幫助呢?有工友家人食過海狗丸得, ...

試吓食supplement或者睇中醫。

大宅

回覆 小平媽媽 的帖子

一定要搵西醫,千其唔好睇中醫,之前浪費左我同老公兩年時間,佢地似終唔夠科學化,一味話身體差都冇benchmark 完全唔知進度。不斷每星期食藥調理,仲要係我地兩個一齊睇,調理兩年既錢夠做兩次Ivf 到最後覺得唔對路一去Check就奶野,結果係一定要做ivf 而且仲係要做Icsi, 直接喺睪丸度抽,你趁早如果後生不如抽左先雪定

食Supplememt 可以食proxeed plus, elevit 有隻男士for 生仔既,食物方面戎啲有雌激素既野好似soybean milk 雞肉呢啲, 食啲有zinc 同selenium 既Supplememt, 蠔呢啲係有幫助。當然都要做下運動多啲Weight training 多啲肌肉會多啲男性hormone 架

大宅

回覆 小平媽媽 的帖子

同埋可以每朝空肚飲田原香隻精銳滴雞精調理。
利申我老公都係唔煙唔走早睡早起,放假都係行山跑步完全無不良嚐好,結果都係驗到啲精好差好差。。所以好多時係天生架。啲朋友又煙又酒去玩咪一樣生都幾件。。

伯爵府

Rascalbaby 發表於 18-8-14 21:28
回覆 小平媽媽 的帖子

一定要搵西醫,千其唔好睇中醫,之前浪費左我同老公兩年時間,佢地似終唔夠科學化, ...

豆漿?
雞肉我以為對女仕先有影響
想認識多啲屯門友

大宅

回覆 小平媽媽 的帖子

我理解係會影響精子, 例如大豆入面既異黃酮是植物性類雌激素。我老公未check之前日日飲,唔知係咪咁搞到佢好少精

首頁

尾頁

跳至