影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Audrey1999 發表於 18-8-15 09:54

原來如此,覺得傅恒好慘

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

KwanKwanMammy 發表於 18-8-15 10:17
原來如此,覺得傅恒好慘

傅恒好慘,最後連青蓮都被爾晴賣去妓院及自盡

子爵府

Audrey1999 發表於 18-8-15 10:23
傅恒好慘,最後連青蓮都被爾晴賣去妓院及自盡

我未追到咁多集,青蓮係邊個?我好鍾意傅恒

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

KwanKwanMammy 發表於 18-8-15 10:27
我未追到咁多集,青蓮係邊個?我好鍾意傅恒

幫傅恒收拾書房,被爾晴毒打果個婢女

子爵府

Audrey1999 發表於 18-8-15 10:29
幫傅恒收拾書房,被爾晴毒打果個婢女

好慘呀!咁傅恒由此至終,衹係鍾情纓絡一人?

侯爵府

KwanKwanMammy 發表於 18-8-15 10:34
好慘呀!咁傅恒由此至終,衹係鍾情纓絡一人?

係!由此至終衹係鍾情瓔絡一人!佢聽見青蓮叫佢"少爺"時係最開心,因為會令佢想起瓔絡叫佢"少爺"

子爵府

Stella.b 發表於 18-8-14 18:56
跟足

哦咁應該係劇本啦~ 我睇到205節啦~

好似于媽曾經話過,大陸廣管果邊,要製作單位刪左好多沉壁同女主嘅戲。話因為鬥得太狠~容嬪直頭要改名做順嬪添。

所以有jm妳呢個劇本睇下都幾好,可以睇到原本嘅戲路

珍珠宮

李露眉 發表於 18-8-15 08:16
係,岩睇到35有講,但我好唔中意佢

為人很偏激,亦夠狠。
如果一直與瓔珞和睦,將會是個十分得力的幫手。
可是,
他的偏激,大概不會和瓔珞和睦共處了。可惜啊⋯⋯

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

Audrey1999 發表於 18-8-15 09:53
皇后無拜託過纓絡留在皇上身邊!皇后遺言係放纓絡自由
纓絡係知道7阿哥係被純妃害死後,想為皇后報仇,要搵大 ...
其實纓絡一開始都只係諗住埋太后身,係皇帝一方面驚佢埋太后身係有計劃,但另一方面應該佢都係有私心,皇后話得佢冇錯,佢唔應承傅恒賜婚好大原因係佢不知不覺中鐘意咗纓絡,因為纓絡係有目的入宮,完全冇諗過要做皇帝既女人,所以對皇帝嚟講係超有新鮮感.

子爵府

Audrey1999 發表於 18-8-15 10:40
係!由此至終衹係鍾情瓔絡一人!佢聽見青蓮叫佢"少爺"時係最開心,因為會令佢想起瓔絡叫佢"少爺"

...

我好想瓔絡同傅恒一齊, 但皇上如睇中任何女子,都只有給皇上擁有,傅恒只可默默地忍受

侯爵府

Lovely媽咪 發表於 18-8-15 11:13
其實纓絡一開始都只係諗住埋太后身,係皇帝一方面驚佢埋太后身係有計劃,但另一方面應該佢都係有私心,皇后話 ...

纓絡係知皇帝唔會俾佢埋太后身,所以故意話要埋太后身,令到皇帝要收佢做答應

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

HoshiSora 發表於 18-8-15 10:54
為人很偏激,亦夠狠。
如果一直與瓔珞和睦,將會是個十分得力的幫手。
可是,
但袁做公公個樣又真係做到似模似樣,同宮廷入面宮女同公公對食係好普遍,而一開始係纓絡主動去接觸袁,所以袁既反應係好正常

侯爵府

KwanKwanMammy 發表於 18-8-15 11:14
我好想瓔絡同傅恒一齊, 但皇上如睇中任何女子,都只有給皇上擁有,傅恒只可默默地忍受
...

傳...傅恒最後為救瓔珞而死,臨死託海蘭察問瓔珞:
這一生我守著你,已經守够了,下輩子,可不可以換你來守著我?

子爵府

剛睇到纓珞入辛者庫, 點解佢地講到袁春望咁靚仔? 我一D都吾覺, 佢雖然對纓珞好好, 但佢心機好重, 同埋纓珞一入去冇耐就同佢咁friend, 都吾似纓珞性格

子爵府

k-k-mummy 發表於 18-8-14 15:34
佢成日監人賴厚 迫瓔珞講咩咩二合為一,瓔珞知博恒要另娶,傷心到不得了,佢乘虛攬住瓔珞,真係毛管戙, ...

如果係袁春望誘使傅恆去娶爾晴, 咁真係好衰好自私, 不單傷害瓔珞, 更令傅恆一生後悔失去瓔珞

子爵府

Audrey1999 發表於 18-8-15 11:23
傳...傅恒最後為救瓔珞而死,臨死託海蘭察問瓔珞:
這一生我守著你,已經守够了,下輩子,可不可以換你來守 ...

好感動

子爵府

回覆樓主:

咁其實瓔詻到底知唔知傅恒最終點解要娶爾晴?

水晶宮

KwanKwanMammy 發表於 18-8-15 11:50
咁其實瓔詻到底知唔知傅恒最終點解要娶爾晴?

知,但佢諗法,博恒應該寧願佢入去,都唔應該用婚姻換取自由

佢唔明白傳恒苦心良苦,為左救佢

子爵府

李露眉 發表於 18-8-15 12:00
知,但佢諗法,博恒應該寧願佢入去,都唔應該用婚姻換取自由

佢唔明白傳恒苦心良苦,為左救佢

咁佢此終咪誤會咗傅恒?

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

大家話皇后因為爾晴嘅說話而自殺,我想知道爾晴同皇后講過啲咩搞到皇后心灰意冷跳城樓?睇劇好似無交代呀

首頁

尾頁

跳至