失守了! 大媽跨維港, 登陸時代廣場!

yucl_hk
|
旺角行人專用區月初「殺街」後,大批表演者轉戰尖沙咀天星碼頭及海濱一帶,今日更現身銅鑼灣時代廣場高歌。據知時代廣場保安曾多次勸喻這些表演者,更曾要求警方到場協助,惟大媽仍繼續表演,管理方決定發警告信要求他們離開。不過,大媽同樣未有理會,繼續開盡喇叭唱歌。

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180813&s=6996647&a=58559450

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sunnygirl
|

jonnah_to
|
其實呢班人可唔可以收聲?
APIGMA    發表於 18-8-14 07:56
twotigers
|
yucl_hk 發表於 18-8-13 22:59
旺角行人專用區月初「殺街」後,大批表演者轉戰尖沙咀天星碼頭及海濱一帶,今日更現身銅鑼灣時代廣場高歌。 ...

介紹大媽去禮賓府門口高歌
chinatea    發表於 18-8-14 14:45
SAMLAU
|
其實都係表演, 去啲山荒野嶺你慢慢唱都得啦! 無謂難為人
BKsquare
|
Hong Kong’s got talent
saming999    發表於 18-8-13 23:43
saming999    發表於 18-8-13 23:43
yk0108
|
佢地有人打賞, 我都好想打同掌佢地!
stiga
|
真係人都癲
yucl_hk
|

香港島居民有福了,

分享到大媽們天賴歌聲和優美舞步,

好感恩!
雨晴B
|
SAMLAU 發表於 18-8-13 23:02
其實都係表演, 去啲山荒野嶺你慢慢唱都得啦! 無謂難為人

d 大媽要
|
其實⋯中立黎講,周街都好多人表演,早排好紅果個j咩 law,都周圍唱,點解變左大媽就要報警趕走?聽大媽唱左幾句大戲,其實唔難聽,只係銅鑼灣人群大多唔岩聽啫,佢去廟街唱應該ok,希望表演者有自知之明,知道自己唱得好都要搵岩地方唱。
LEE-Baby
|
唔係唔難聽呀?!簡直恐怖
Nicole-hui88
|
twotigers 發表於 18-8-13 23:02
介紹大媽去禮賓府門口高歌

RelaxHippo
|
我不知幾想香港政府全面禁止任何人士(包括大媽, 香港人, 外國人)進行任何形式, 收費/免費/呃like既街頭表演. 每次路過都要被迫聽, 睇表演真係好憎.

不過, 我都知又會有人投訴話無地方俾佢哋一展所長. 不如香港政府喺每區有管理員駐守既大公園開辟一個表演專區, 好似book場打波咁俾人book場表演, 嚴格禁止收費同管制聲浪. 有興趣睇表演既市民自己自願行去睇. 喺其他非指定地方既街頭表演一律禁止, 市民唔駛被迫聽, 睇表演.
milktealai
|

bestgood
|
其實只要立例唔準打賞,應該即刻唔見哂D人。如果可以打賞個D一定要攞牌。
BBJOJO
|
yucl_hk 發表於 18-8-13 22:59
旺角行人專用區月初「殺街」後,大批表演者轉戰尖沙咀天星碼頭及海濱一帶,今日更現身銅鑼灣時代廣場高歌。 ...

choc_choc
|
最好去民賤聯班議員屋企樓下唱,佢哋話班大媽聲浪唔大嘛,仲譴責趕班大媽嘅人。
kkan
|
回覆 [email protected] 的帖子

好簡單...因為人地表演唔會令人覺得嘈吵,
而大媽們係開到勁大聲,
有記者帶儀器去度,好似係超過90分貝

靚靚老婆
|
RelaxHippo 發表於 18-8-13 23:21
我不知幾想香港政府全面禁止任何人士(包括大媽, 香港人, 外國人)進行任何形式, 收費/免費/呃like既街頭表演 ...

同意