婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我依家懷孕7個月,老公出外工幹,我剛剛返屋企時見好暈所以打長途俾老公,如果我哋傾傾下我冇咗反應就幫我打俾奶奶喺屋企附近救我。入電梯時電話收唔到cut咗老公線,老公以為我出咗事,立即搵奶奶,入屋後奶奶見我冇事,我老公咁啱又打反俾我,奶奶即刻同我老公講:「你洗唔洗咁緊張,佢都冇事,你出外做嘢咁辛苦緊張下你自己先啦」我真心覺得我奶奶係冷血架,明知我唔舒服一句問候都冇

子爵府

回覆樓主:

你咁ge情況,最好搬返外家住。

wcpcelia    發表於 18-8-17 10:57

公爵府

回覆樓主:

你不是她的女兒....話之你死 !

珍珠宮

王國教室勳章

sinohk33 發表於 18-8-14 00:21
你咁ge情況,最好搬返外家住。

X2

大宅

回覆樓主

唔好放上心啦,99吖嘛,係咁嫁啦點會去肉緊你,個心得佢自己個仔嫁姐

男爵府

車厘子芒果 發表於 18-8-13 23:29
我依家懷孕7個月,老公出外工幹,我剛剛返屋企時見好暈所以打長途俾老公,如果我哋傾傾下我冇咗反應就幫我 ...

全因你唔係佢個女,絕對會話之你

子爵府

回覆樓主:

勸你返外家坐月,千祈唔好比佢凑孫,你宜家都咁唔妥佢,棧你日後日日上嚟呻。

大宅

做新抱的真系要事事自己救自己,不要旨意99啊!

翡翠宮

呢堆對白我完全睇唔到有咩問題
我自己阿媽反應應該會一樣

公爵府

你都好奇怪,老公出差,你有事佢都救唔到你啦,你覺得唔舒服,你就應該同娘家講。你話你見暈,你又識得叫老公電話唔通,就叫99救你,咁你又唔講你要入lift會斷綫,就算斷綫,你就快d再打返比老公啦。既然誤會咗,你99又立即去睇你,見你無事,佢都無話你啦,佢體諒個仔(而你又唔體諒人,撒晒嬌),咁你99咁講,點睇都唔係冷血啦。冷血似係你啦,好玩唔玩,玩話要暈,嚇到d人擔心到死,99立即去救你,仲比你話冷血,真係至冷血係你呢!你害人白走一趟,老公擔心,你一D歉意都無,反而公審99冷血,你真係叻!

公爵府

**入電梯時電話收唔到cut咗老公線,老公以為我出咗事,立即搵奶奶,入屋後奶奶見我冇事,我老公咁啱又打反俾我***(你cut咗綫,返到屋企都無打返比老公,擺明玩野啦!)
**奶奶即刻同我老公講:「你洗唔洗咁緊張,佢都冇事,你出外做嘢咁辛苦緊張下你自己先啦」我真心覺得我奶奶係冷血架,明知我唔舒服一句問候都冇**
(你無事,累人白跑一趟,你沒有抱歉,你99都無話你玩野啦,攪出咁大誤會,仲要問候你,同你請安嗎!你都得囉。)

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

SORRY, 睇唔出你99邊樣冷血, 只係睇到你小事化大, 例如見暈要講到"救"你, 99見你無事就話佢冷血, 不如你話你C6冷血好過啦, 明知你大肚仲出差

公爵府

stitch2012 發表於 18-8-14 13:21
SORRY, 睇唔出你99邊樣冷血, 只係睇到你小事化大, 例如見暈要講到"救"你, 99見你無事就話佢冷血, 不如你話 ...
比著我趕過去睇個新抱係咪出事,但佢竟然安坐家中,仲唔覺歉意,仲話人冷血唔問候佢,我實爆佢,係咪玩野。

男爵府

回覆樓主

正常,外人一個無可能要佢當你自己仔女,其實只要唔好對大家有任何幻想同期望,當係路人就會覺得好過好多!

子爵府

車厘子芒果 發表於 18-8-13 23:29
我依家懷孕7個月,老公出外工幹,我剛剛返屋企時見好暈所以打長途俾老公,如果我哋傾傾下我冇咗反應就幫我 ...

你應該好細個,處事唔係好成熟。你嚇親兩個人。其實應該即刻道歉話自己冇事了,赫親你地唔好意思。你諗下你老公見你咁講又真係失去聯絡,自己又不在港,應該好心急又擔心。即刻call你奶奶來睇你。你奶奶應該都好擔心,所以來左睇你。見到你好好地,人一個。咁係會覺得你小事化大。嬲你了。

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

講緊無反應,你又入lift, 真是要提返C6,或盡快打返比佢。嚇死人了。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

BK Milk勳章

奶奶住隔離單位咩?

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

Miulo 發表於 18-8-14 13:52
比著我趕過去睇個新抱係咪出事,但佢竟然安坐家中,仲唔覺歉意,仲話人冷血唔問候佢,我實爆佢,係咪玩野。 ...
樓主應該係同99住, 99見到佢返到屋企無事所以咁同樓主C6講聲佢無事囉, 咁都要俾人話, 好無辜

大宅

回覆樓主:

傻女,我唔敢講你99係咪冷血,但你大肚見暈應該即刻睇醫生或者call 白車,而唔係搵身在他方既老公。

winya    發表於 18-11-22 11:58
winya    發表於 18-11-22 11:57

洋房

回覆樓主:

如果係自己阿媽,係同一情況下,阿媽應該會更加鬧爆。奶奶關心同擔心你,先會la la聲過來睇你。真正冷血的奶奶應該係充耳不聞,你死你事。

首頁

尾頁

跳至