夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我會諗,如果佢有第二個女人就好了,咁我可以狠狠地搬走。

曾經同6299住一排,點解其他人都見到我唔開心謝晒,而你覺得係我自己製造出來既問題

呀仔早產,你可以話係我害佢

我真係忘記唔到你對我講過好hurt既說話,

子爵府

mossfishh 發表於 18-8-14 00:10

曾經同6299住一排,點解其他人都見到我唔開心謝 ...

睇開d啦。最緊要照顧好個b同自己。

別墅

回覆樓主

當我睇開左 但一鬧交 d說話 情景 好似無限輪迴咁

我好累 我都知佢好累

我講過分開,不過佢話呀仔仲細

子爵府

mossfishh 發表於 18-8-14 00:49
當我睇開左 但一鬧交 d說話 情景 好似無限輪迴咁

我好累 我都知佢好累

咁忍下囉,冇辦法架。

男爵府

只有其中一方忍讓, 便能夠萬事可解決了!
對小朋友亦好。

可能會話忍讓會好辛苦, 難道要忍足一世?
如果樣樣計較, 肯定好多野都放不下囉!咁好容易產生惡性問題。

男爵府

你老公思想好唔成熟。
佢只想所有野都 easy way out, 點 easy? Blame my wife 囉。
太太同自已爸媽相處唔到? Blame my wife, 個b早產? Blame my wife.

相見好同住難, 一個本來唔屬於果個家庭既人, 突然搬入去同果個家庭一齊住, 當然會辛苦, 會無歸屬感。佢見你辛苦都唔想幫你, 因為佢自已唔想改變。所以 咪 blame my wife.

BB 早產。佢心諗, 唔通係男人既錯咩, 一定係我女人既錯, 我唔使負任何責任架。
又 Blame my wife。但其實, 如果你同佢一齊去婦科醫生度問, 醫生都會同你地講, bb 早產係預計唔到既風險。只要你唔食煙唔飲酒, 佢無理由會一諗就覺得關你事。

咁你又唔使同佢嘈既。你咪學下佢囉。一有咩唔如意, 就. Blame my husband. 等佢感受下你既感受。佢就以後都唔夠膽隨便 blame 你啦。

瑪瑙宮

嫁錯人

大宅

Solarflare 發表於 18-8-14 07:59
你老公思想好唔成熟。
佢只想所有野都 easy way out, 點 easy? Blame my wife 囉。
太太同自已爸媽相處唔到 ...

唔知點解,依家啲男人咁冇擔帶,有咩事,就係老婆有問題,所有問題都係因為由老婆而產生,唔會諗下自己係唔係有問題,負責任真係咁難咩?所以依家啲女人越來越強,多得啲淨係識得埋怨嘅男人,其實 blame my husband 都冇乜用,佢哋係唔會感受到,因為佢哋只識得埋怨。

別墅

回覆樓主

我相信大家都忍緊大家既脾氣
忍,真係解決唔到問題,唯一方法係睇開d,但話咁易咩,唔嘈交時係冇野的,但一嘈,佢愈來愈講野過份,試過響個仔面前鬧我仆街。點忍?
自己自私,講到係我問題,我湊仔辛苦,覺得係我自己攞唻,係我趕走左6299,攪到冇人湊,我心諗,你唔係人唻架?又罵過我唔識湊又霸住來湊,我話做人老豆老母唔識湊都要湊。

別墅

回覆樓主

就當我響度呻下,我有我工作,收入,好朋友,呀仔都託賴精精靈靈,自己屋企人知我唔開心都會關心我,但可惜既就係自己身邊個老公太計較,所以生活唔算得上開心。最開心係我有呀仔。

wcpcelia    發表於 18-8-17 10:51
Helen    發表於 18-8-14 13:45

大宅

兩個人心平氣和坐底好好傾一下, 再嘗試一下, 如果真係唔work, 我覺得分開唔一定係壞事, 你嘅負面情緒小朋友即使再細個都會感受到, 唔和諧嘅家庭帶比下一代影響更深遠

男爵府

mossfishh 發表於 18-8-14 10:55
我相信大家都忍緊大家既脾氣
忍,真係解決唔到問題,唯一方法係睇開d,但話咁易咩,唔嘈交時係冇野的,但一 ...

好明顯你老公跟本唔中意小朋友。淨係想掉比6299湊。佢唔想有任何責任覧上身。所以一有咩事就怪你。
跟本係巨嬰一個。

子爵府

mossfishh 發表於 18-8-14 00:10

曾經同6299住一排,點解其他人都見到我唔開心謝 ...

點解早產話你害嘅?乜有得預計架咩

男爵府

jojoalison 發表於 18-8-14 10:36
唔知點解,依家啲男人咁冇擔帶,有咩事,就係老婆有問題,所有問題都係因為由老婆而產生,唔會諗下自己係 ...

因為佢地想逃避囉...唔想面對, 唔想解決個問題。
Blame my wife 佢地就可以逃得遠遠..
所以嫁個有 shoulder 既男人真係好重要。

別墅

-maymay- 發表於 18-8-14 12:50
兩個人心平氣和坐底好好傾一下, 再嘗試一下, 如果真係唔work, 我覺得分開唔一定係壞事, 你嘅負面情緒小朋友 ...

係 同一想法
佢而家2歲 再大少少會感覺到爸爸媽媽係唔開心。
我最怕係佢會同我爭呀仔

別墅

Solarflare 發表於 18-8-14 13:06
好明顯你老公跟本唔中意小朋友。淨係想掉比6299湊。佢唔想有任何責任覧上身。所以一有咩事就怪你。
跟本係 ...

佢世界 佢覺得結婚生仔係好順理成章既事
佢好命 由細到大 呀媽對佢照顧周到
結婚了有我照顧佢
所以所有野 響佢既角度 係好容易處理到

佢罵我時的咀臉很差 我覺得佢根本對我沒有愛

別墅

musiccisum 發表於 18-8-14 13:19
點解早產話你害嘅?乜有得預計架咩

呢句說話 係對我最傷害既一番說話 仲要唔係講一次
呢d說話 如果係9唔搭八既人講 算數
但居然係從老公把口

別墅

Solarflare 發表於 18-8-14 13:21
因為佢地想逃避囉...唔想面對, 唔想解決個問題。
Blame my wife 佢地就可以逃得遠遠..
所以嫁個有 should ...

嫁錯人 仲苦過自己一個人
認真地諗過呢個問題
所以早排問agent 搵租盤
但最後都係不了了之

男爵府

mossfishh 發表於 18-8-14 14:44
佢世界 佢覺得結婚生仔係好順理成章既事
佢好命 由細到大 呀媽對佢照顧周到
結婚了有我照顧佢

嫁佢果時你唔知佢係啲咁既人?
講真。個b早產, 老婆已經傷心, 仲要話係老婆既錯, 傷多佢2錢重。佢呢個人似乎無乜同理心。

別墅

Solarflare 發表於 18-8-14 15:06
嫁佢果時你唔知佢係啲咁既人?
講真。個b早產, 老婆已經傷心, 仲要話係老婆既錯, 傷多佢2錢重。佢 ...

係 絕對正確 冇同理心
所以坐月個排我好痛苦 坐完月 6299搬埋過來要湊b 又唔想我請工人

佢仲罵過我 你有病就去睇醫生 佢指產後抑鬱
其實結婚之前都覺得佢計較,但冇婚後咁誇張,再加埋99。我真係好灰個排

首頁

尾頁

跳至