美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位jm 大家好

我 平日 大多數都會每晚 洗面toner eye cream serum cream
但多數唔同牌子

依家join左aqua peel , 矽針,clover 調配facial.....

但好似都係做完兩三日就無效,

我依家的起心肝想改善下皮膚

請問各位jm 有咩skincare / facial 推介?

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主

佢有冇同你針清丫。 清左d暗粒應該會好好多架喎。

大宅

口水包包 發表於 18-8-14 21:13

我都覺得係

男爵府

口水包包 發表於 18-8-14 21:13

一時時... 但我些粒粒係有少少突出來架,都關黑頭事?

珍珠宮

pbps2005 發表於 18-8-14 23:58
一時時... 但我些粒粒係有少少突出來架,都關黑頭事?

關。你凸出無龍頭果d叫暗粒,毛孔塞左就會有。處理得唔好會愈爆愈多。你要做既野好簡單。aqua peeling,針清。再微針。然後再用果酸通毛孔。平靚正既方法。不過呢d你要美容院攪唔好自己清。攪得唔好就好似炸蛋咁愈黎愈多。化妝品都好緊要,盡量用碎粉或粉餅。

大宅

回覆樓主:

好多粒粒,揾專業針清攪左先

大宅

針清先,白頭唔清隨時發炎變暗瘡

大宅

回覆樓主

去cosmax 比醫生睇睇

大宅

你平時食野點架? 改善下飲食, 唔好過量. 食多D菜少D飯, 清咗體內先會好.

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

jm, 你仲有化妝?
每日望住佢哋就充滿力量啦!

男爵府

口水包包 發表於 18-8-15 00:06
關。你凸出無龍頭果d叫暗粒,毛孔塞左就會有。處理得唔好會愈爆愈多。你要做既野好簡單。aqua peeling,針 ...

微針 果酸 係去做facial 既療程? 其實我洗唔洗睇皮膚科?

男爵府

vickymok717 發表於 18-8-16 14:09
jm, 你仲有化妝?

我好少化,date 先化

base , cc cream, concealer for 黑眼圈 , urban decay BB cushion, 再碎粉,定妝噴霧

平均一兩星期化一次

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

pbps2005 發表於 18-8-16 14:37
我好少化,date 先化

base , cc cream, concealer for 黑眼圈 , urban decay BB cushion, 再碎粉,定妝噴 ...
我之前因為壓力而生咗好多瘡, 但之後我用咗Dermacept C10, 之後好咗好多, 宜家只係得返啲印要慢慢退,你可以試下
每日望住佢哋就充滿力量啦!

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

首先要清左粒先, 同埋調理返好個角質層, 角質層唔好皮膚表面會粗糙同搽極護膚品都唔吸收, 有一支日本出的叫TAKAMI角質精華, 去暗粒效果好好, 我未用完一支已經少左好多暗粒, 但香港好少見有得賣。 搞好角質後就用返d主要修复皮膚的產品去保養返好d皮膚。 我自己之前皮膚敏感係咁樣去調理反好。

男爵府

Wendy1017 發表於 18-8-16 14:57
首先要清左粒先, 同埋調理返好個角質層, 角質層唔好皮膚表面會粗糙同搽極護膚品都唔吸收, 有一支日本出的叫 ...

thanks~!
我有用innisfree 紅酒 去角質液 既....但可能兩三星期先做一次..

其實我咁既情況, 需要睇皮膚科嗎?

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

pbps2005 發表於 18-8-16 15:00
thanks~!
我有用innisfree 紅酒 去角質液 既....但可能兩三星期先做一次..

我冇睇皮膚科, 我之前兩邊面係紅到一撻撻又唔平滑, TAKAMI支角質精華係早晚用, 一洗完面就用, 我敏感中都可以用, 暗粒去得好快, 皮膚亦變返平滑。 之後就狂用補濕同修复的產品黎養返好D皮膚, 我而家都努力中, 兩邊面D紅已經退左好多, 暗粒都少左好多, 之前上左粉都見到好多粒粒我自己覺得接受唔到, 所以立志要搞返好D皮膚。
我自己本身唔BUY西醫睇皮膚, 好似用藥夾硬撳住佢, 治標唔治本。

珍珠宮

回覆樓主

當然美容院整。果酸要調教架一定美容師攪。
cushion唔好再用啦。好多菌架,你仲要間唔時先用。

男爵府

Wendy1017 發表於 18-8-16 15:08
我冇睇皮膚科, 我之前兩邊面係紅到一撻撻又唔平滑, TAKAMI支角質精華係早晚用, 一洗完面就用, 我敏感中都 ...
ok thanks
但係 o係邊到先買到 TAKAMI 角質精華???

男爵府

口水包包 發表於 18-8-16 16:15
當然美容院整。果酸要調教架一定美容師攪。
cushion唔好再用啦。好多菌架,你仲要間唔時先用。
...

點解話cushion 多菌? 係咁既話, 粉餅既粉樸 咪都係不相伯仲?

首頁

尾頁

跳至