慈善捐款

lingw.
|
原本已有以下捐款
無國界醫生 : 200/month
宣明會助養 : 240/month

如果想再捐,
以上的加大金額,還是捐給其他機構好呢
Fishqqma
|
其實捐錢呢啲嘢你自己鍾意啦
vivibabyvivi
|
呢啲都要問人
sochui
|
可以比較行政費用比例多少
wlhbee
|
lingw. 發表於 18-8-14 07:35
原本已有以下捐款

同你一模一樣。有諗過再捐會捐比本地孤兒。或者加多d去無國界。
lingw.
|
Fishqqma 發表於 18-8-14 07:51
其實捐錢呢啲嘢你自己鍾意啦

想睇下其他 jm 捐比邊間
Poyau
|
保良局?
gmvn123
|
貓貓狗狗的團體
tsung
|
gmvn123 發表於 18-8-14 12:24
貓貓狗狗的團體

X2
babyhowie
|
UNICEF
barbielun
|
我宣明會助養咗11個唔同國家嘅小朋友,然後不定期捐俾保護動物嘅團體
lingw.
|
barbielun 發表於 18-8-14 18:37
我宣明會助養咗11個唔同國家嘅小朋友,然後不定期捐俾保護動物嘅團體
...

請問你捐比邊個保護動物團體呢
nganc9
|
原本已有以下捐款

我加多間奧比斯
barbielun
|
lingw. 發表於 18-8-14 19:21
請問你捐比邊個保護動物團體呢

毛守,kelly animal shelter及一些獨立義工
RITTY
|
無國界
紅十字會
世界自然基金
奧比斯
救助兒童會
sjnl43
|
原本已有以下捐款

宣明會唔係$270咩?

好多機構好有意義, 捐澳比C 泰山都好

窮國 社會福利又差, 睇唔到不能自理,尊嚴同生活都成問題,負累全家人

一個月50蚊, 飲茶叫小個特點, 將脂肪幫人啦

sjnl43
|
barbielun 發表於 18-8-14 18:37
...

11 X 270 施比受更有福, 我有咁多閒錢幫人就好!

幫多d 女仔啦, 特別印度女仔, 受種性制度所限, 出身唔好下場可以好慘
barbielun
|
sjnl43 發表於 18-8-15 02:27
11 X 270 施比受更有福, 我有咁多閒錢幫人就好!

幫多d 女仔啦, 特別印度女仔, 受種性制度所限, ...

我地主要都係揀印度、尼泊爾、埃塞俄比亞和蒙古,女比男多。之前有個蒙古女仔寫信俾我地,話佢考到大學讀法律,我和c6都好安慰。一個月用幾千蚊可以改變11個孩子的生命,絶對開心過拎咗去shopping買名牌啦,係咪

我和c6都覺得施比受更有福,比起那些去戰地做義工的人,我們的付出只是微不足道吧

luvkaka
|
回覆 lingw. 的帖子

要捐, 就捐比香港自己本地如保良x果d