婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

MommyPanel勳章

平時我返工,老公就將bb俾99湊,bb而家16個月大。
尋日我接佢走時,bb捉住左99隻手,跟住奶奶就自我感覺良好,話bb唔捨得,因為99夜晚是要返工的,99就話自己要返工唔去街啦,聽日先同你去麥當勞啦。
然後99原來有whatsapp同返我老公講呢件事
佢仲要講話bb見佢唔去好唔開心好唔捨得。
跟住99話尋日bb訓晏教遲左起身無同佢去街。
我老公咪覆佢,你無同佢去街咪以為你一齊去同佢去街囉。

男爵府

小林太bb 發表於 18-8-14 08:36
尋日我接佢走時,bb捉住左99隻手,跟住奶奶就自我感覺良 ...

其實好小事,再講以你提供既資料,99無咩傷害你既行為同說話,唔好太敏感。

wcpcelia    發表於 18-8-17 11:06
333s    發表於 18-8-14 09:05

子爵府

小林太bb 發表於 18-8-14 08:36
尋日我接佢走時,bb捉住左99隻手,跟住奶奶就自我感覺良 ...

你99夜晚返工,日頭仲要凑孫,佢夠唔夠精神呀?

大宅

shannon_fky4186 發表於 18-8-14 08:46
其實好小事,再講以你提供既資料,99無咩傷害你既行為同說話,唔好太敏感。
...

我同佢面和心不和。大家都知的。所以會比較介意佢咁講。可能她想特登講說話我聽。

大宅

sinohk33 發表於 18-8-14 09:16
你99夜晚返工,日頭仲要凑孫,佢夠唔夠精神呀?

佢返幾個鐘兼職,老公大概11點左右湊bb出去。我都想搵人湊,只是老公唔肯。星期六我要返半日,我話不如搵人湊幾個鐘,唔洗咩佢出黎啦。

子爵府

回覆樓主:

淨係睇到你99好辛苦。日頭湊B夜晚返工!不如叫99辭工你加家用俾佢啦!咁落去遲早冧。

子爵府

小林太bb 發表於 18-8-14 09:31
佢返幾個鐘兼職,老公大概11點左右湊bb出去。我都想搵人湊,只是老公唔肯。星期六我要返半日,我話不如搵 ...

你搵人凑啦,就算幾個鐘都係辛苦,畢竟幾十歲,無謂幫咗你,仲要討你厭。

公爵府

回覆樓主:

沒有傷害性,無傷大雅,由得佢自我滿足Lo....

禁止訪問

翡翠宮

就咁睇唔知邊個有妄想症

伯爵府

回覆 吹吹水 的帖子

我都讚同你! 似乎有妄想症旣係佢

大宅

吹吹水 發表於 18-8-14 10:24
你似有妄想症多啲囉,99返幾多個鐘兼職都好,都要做唔係返去坐,湊bb有幾辛苦,係人阿媽都知,你99唔係28 ...

我而家係呻同忍囉,出年bb讀N班唔洗佢湊!
我幾唔鐘意佢,我返到去都係笑笑口接個仔走,同佢講拜拜。如果連發洩下都唔得,咁樣好易有情緒病。

大宅

美之選468 發表於 18-8-14 09:52
沒有傷害性,無傷大雅,由得佢自我滿足Lo....

係呀,佢無野寄託,咪寄託落我個仔到,可憐的苦人

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

好小事,你唔妥99佢做乜你也不滿

男爵府

我的育兒心得勳章

小林太bb 發表於 18-8-14 09:29
我同佢面和心不和。大家都知的。所以會比較介意佢咁講。可能她想特登講說話我聽。
...

無論佢有心定無意,我覺得你最好唔好去過份解讀你奶奶嘅意思,咁樣你都會開心啲,

禁止訪問

公爵府

99返完通宵,跟住又幫你湊b,自己休息時間都無,你一D都唔感激佢,仲酸言酸語,你真係好過份囉。

別墅

回覆樓主:

奶奶可以從小事也自我感覺良好,咁乜好囉,佢好錫BB,好事嚟,唔好諗太多!

伯爵府

回覆樓主:

嘩,BB拖下嫲嫲隻手,嫲嫲話要返工明日先去McDonald,你都可以作咁多嘢出黎,真系你似妄想症多D喎!雖然佢只返幾個鍾,但都要做架、未返工以前仲幫你地揍幾個鍾,你一點都唔識感恩、如果唔系個仔系要佢揍,不如自己休息下,去下街,自由自在幾好,好過比新抱挑剔!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至