有冇人同我一樣唔太鐘意食太熟既生果架?

luvkaka
|
我鐘意食生生地既, 如蕉, 奇異果, 一熟我就唔食由其綠色奇異果一熟就有怪味, 可能我鐘意食酸, 我連peach都可以唔洗熟就咁食.
是是但但
|

蕉, 我鍾意帶少少青色, 最好味! 成隻變了黃色, 質地就變淋了, 口感冇咁好, 出了梅花點更加唔會食, 又淋又太甜.....我好怕好淋。
奇異果, 太熟, 淋了之外, 有陣味, 聞到都想嘔。
luvkaka
|
是是但但 發表於 18-8-14 09:59

蕉, 我鍾意帶少少青色, 最好味! 成隻變了黃色, 質地就變淋了, 口感冇咁好, 出了梅花點更加唔 ...
係呀, 你形容得好好,仲以為得我一個咁奇怪..哈哈
amychoi
|
luvkaka 發表於 18-8-14 09:55
我鐘意食生生地既, 如蕉, 奇異果, 一熟我就唔食由其綠色奇異果一熟就有怪味, 可能我鐘意食酸, 我連peach都 ...
ME2

amychoi
|

蕉, 我鍾意帶少少青色, 最好味! 成隻變了黃色, 質地就變淋了, 口感冇咁好, 出了梅花點更加唔 ...
蕉, 我鍾意帶少少青色, 最好味! 成隻變了黃色, 質地就變淋了, 口感冇咁好, 出了梅花點更加唔會食, 又淋又太甜.....我好怕好淋。 = > 完全感覺一樣.
PANCO
|
我鐘意食生生地既, 如蕉, 奇異果, 一熟我就唔食由其綠色奇異果一熟就有怪味, 可能我鐘意食酸, 我連peach都 ...

YY1101
|

我又係呀
wintermamamama
|
same here! 最鍾意食生香蕉,一有黑點就絕對唔食,覺得太甜,口感太"林"
魚兒小寶貝
|
我99 , 芒果佢食泰式青芒果,未見過佢買蕉,總括佢係唔鍾意食淋既水果

我家姐,唔食所有淋既水果,後來姐夫教佢用畢雪糕既畢食西瓜,從此佢開始食返少少呢類水果
jennylpyk
|

我又係
FiFiMa
|
回覆 luvkaka 的帖子

我鐘意食生生哋嘅香蕉,好怕食起咗班點嘅,太淋太甜,所以都唔like啤梨
花生油子
|
太熟太淋我唔得 比屋企人成日話我怪
mercurycc
|
車厘子太熟好難食。
calvin1230hk
|

都係適可而止啦!
太熟真係唔太好,蕉會太冧,蜜瓜會有酒味 等等。
不過peach太生,硬嘅我唔太喜歡。
twotigers
|

我,我鍾意食生蕉果陣青BB嘅味道
wantaima
|
luvkaka 發表於 18-8-14 10:06
係呀, 你形容得好好,仲以為得我一個咁奇怪..哈哈

Poyau
|
太熟唔好食
tsung
|
香蕉喺
Poyau