自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

DEL

伯爵府

好媽媽勳章

思澄爸爸 發表於 18-8-14 11:41
如幾層樓高(大約三層)!
不算複雜。

我剛上星期整,棚2500,換1個水喉$2700,total $5200,完全唔複雜,但好肉赤

子爵府

maywei 發表於 18-8-14 12:53
我剛上星期整,棚2500,換1個水喉$2700,total $5200,完全唔複雜,但好肉赤
...

個棚幾高呢?有幾多尺/層?另外你是換外牆喉還是怎樣?由那兒做到那兒?

禁止訪問

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

cinda72. 發表於 18-8-14 12:58
平啦,我過年前10日爆,搭10幾廿層樓,仲要港鐵管理,乜都要跟足,又要趕過年前整,66000呀
...

6千6

禁止訪問

珍珠宮

思澄爸爸 發表於 18-8-14 11:41
如幾層樓高(大約三層)!
不算複雜。

搭棚一日人工都2000。
一層底價2000起跳(約6呎,一個細窗位)你當之後每一呎300,記得前後要留位又加長2~4呎。
你自己叫唔到架,要聯絡開師傅叫,因為唔知你做咩,人地費事呀。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

幾年前搭個細棚唔知3仟定4仟!! 唔平呀!!!

珍珠宮

平啦,我過年前10日爆,搭10幾廿層樓,仲要港鐵管理,乜都要跟足,又要趕過年前整,66000呀
...

你條水喉由頭換尾換到尾一定貴
有些人吼大維修有棚先換

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

思澄爸爸 發表於 18-8-14 12:56
個棚幾高呢?有幾多尺/層?另外你是換外牆喉還是怎樣?由那兒做到那兒?
...

棚有幾高 - 企到大半個人身高
整嘅位置看相
可能我記錯,棚$3000換喉人工$2200,總之條大數加埋一定係$5200,搭棚師傅由承辦商叫,因為我怕如果自己搵可能條數又唔同計法,人哋又未必鈡意

男爵府

回覆樓主

我宜家有同一煩惱!

廁所外牆樓下話我漏水!上次管理處搵人黎望過,發現漏水個位係我入伙後都無倒過水落去嘅位,都唔知啲水點漏?

宜家又漏喇....

我廿幾樓,一般大約幾錢?同埋係咪有機會係管理處嘅喉?唔一定業主俾?

thx

子爵府

brindlewin 發表於 18-8-14 13:13
搭棚一日人工都2000。
一層底價2000起跳(約6呎,一個細窗位)你當之後每一呎300,記得前後要留位又加長2~4 ...

即是如果三層樓個棚大約$6000?
搭棚二千,拆棚又駛唔駛再另計二千?
換喉,駁喉又貴唔貴?

子爵府

maywei 發表於 18-8-14 12:53
...

換室內水喉要搭棚?

子爵府

maywei 發表於 18-8-14 14:06
棚有幾高 - 企到大半個人身高
整嘅位置看相
可能我記錯,棚$3000換喉人工$2200,總之條大數加埋一定係$52 ...

你只係(換/駁?)外牆短短一截喉?還是去到水錶?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

思澄爸爸 發表於 18-8-14 16:46
換喉,駁喉又貴唔貴?

搭棚包埋拆, 唔駛再比
放下自在

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

...

子爵府

回覆 思澄爸爸 的帖子

可唔可以用到有昇降台既車。租一日就得喇。
https://www.google.com.hk/search?q=昇降台車&client=tablet-android-samsung&prmd=ivmn&tbm=isch&tbo=u&source=univ&fir=99cJunKeI96uLM%253A%252CCxZZYtZpV5zSgM%252C_%253BveDEqKNSS42QlM%253A%252CKrML8gfBtPWTdM%252C_%253BKzzED72_JxB0nM%253A%252C3ulyQx_SReb3nM%252C_%253BY4u6eXkSSv_rHM%253A%252Czu6M2ioIo0DKfM%252C_%253BWDoTQZS7zbATcM%253A%252C1bK_gP_Ebmb6kM%252C_%253BGvfFiVASdGn6BM%253A%252CCxZZYtZpV5zSgM%252C_%253B68HgPvG7jyl0bM%253A%252CssK7qo0fZtfjoM%252C_%253BHNEgPuOFWn2EFM%253A%252CQc03IywIsErrrM%252C_%253BG2uuB30LTvSHkM%253A%252CgaLXNwR83zKM2M%252C_%253B-oRkkP__M8xTJM%253A%252C4UAG66iaZY4rvM%252C_&usg=AFrqEzcK0LKfDOZ3vXFE1MDnRBag04F7xQ&sa=X&ved=2ahUKEwiB6a_dluzcAhWTdt4KHbXfBhwQ4216BAgLECU&biw=601&bih=962#imgrc=6Eumk_m08vNEnM:

珍珠宮

思澄爸爸 發表於 18-8-14 16:46
換喉,駁喉又貴唔貴?

你係外牆直落?村屋咁呀?

你點解唔揾水喉師傅幫你call呀?換直水管那款個棚簡易好多。師傅夾到上午起,下午拆了
我上次係市區舊唐樓四樓去水管,棚收6000。得一層有工作台咋。我放工去睇已拆。

子爵府

brindlewin 發表於 18-8-14 18:46
你係外牆直落?村屋咁呀?

你點解唔揾水喉師傅幫你call呀?換直水管那款個棚簡易好多。師傅夾到上午起, ...

唐四即是三層?直落去地下錶?
做什麼工程呢?
棚$6000之餘還有什麼駛費?

首頁

尾頁

跳至