關於呢個風,美國氣象局首先轉軚

bks2014
|
第一幅圖片是二小時前, 淺藍色指往左邊十點方向是美國氣象局

第二幅圖片是廿分鐘前, 美國氣象局預測向東北方行幾十里後才向左轉, 即係更接近香港, 即管看看準不準

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
蛋皇哥0127    發表於 18-8-14 12:40
Charlotte_mom
|
呢個風真玩野
星期四要上大陸出差,攪到我hold住hold住咁
twotigers
|
Charlotte_mom 發表於 18-8-14 12:43
呢個風真玩野
星期四要上大陸出差,攪到我hold住hold住咁

除非個風不停轉唔走,星期四肯定落咗8號,不過可能大雨
Ho_BB
|
Charlotte_mom
|
twotigers 發表於 18-8-14 12:52

除非個風不停轉唔走,星期四肯定落咗8號,不過可能大雨

唔好呀,出差已經夠慘
twotigers
|
Charlotte_mom 發表於 18-8-14 13:09
唔好呀,出差已經夠慘

我知,出差最怕大風大雨,m come
vivibabyvivi
|
個風不停咁轉,好頗皮多謝樓主,BK終於都出現有質素既颱風post
tsung
|
無定向風
小可愛11
|
vivibabyvivi 發表於 18-8-14 13:34
個風不停咁轉,好頗皮多謝樓主,BK終於都出現有質素既颱風post

同意,其實呢個風真係玩死人,不過又好跳皮,可以係一個好好嘅 study case, 亦再一次應驗天氣不似預期呢句說話。
pansy888hk    發表於 18-8-14 20:53
mariefish
|
貝碧嘉好煩
蛋皇哥0127
|
回覆 mariefish 的帖子

咪係。。。
mariefish
|
蛋皇哥0127 發表於 18-8-14 18:30

咪係。。。

要留意氣象局

蛋皇哥0127
|

一路望住途徑(*˘︶˘*).。.:*♡
mariefish
|
蛋皇哥0127 發表於 18-8-14 18:48

一路望住途徑(*˘︶˘*).。.:*♡

醒目\(*ˊᗜˋ*)/♡ヤホー
cathyleung1
|
bks2014 發表於 18-8-14 12:39
第一幅圖片是二小時前, 淺藍色指往左邊十點方向是美國氣象局

第二幅圖片是廿分鐘前, 美國氣象局預測向東北 ...

唔好意思.真心唔知先問。美國氣象局 圖中的字 為何不是英文?
蛋皇哥0127
|

٩(๛ ˘ ³˘)۶ 風繼續吹。。。。
mariefish
|
蛋皇哥0127 發表於 18-8-14 18:53

٩(๛ ˘ ³˘)۶ 風繼續吹。。。。

快啲遠離╰( ๑•̀ ₃ •́ )╮=͟͟͞͞◒
蛋皇哥0127
|

慢到睏(つд⊂)
jutau
|
點解地下天文台嘅風暴路線綜合圖,美國方面預測路線同你唔同?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
jutau
|
蛋皇哥0127 發表於 18-8-14 18:58

慢到睏(つд⊂)

大丈夫
no 心配