超易敏感決水暗瘡肌有冇有色薄身防曬介紹?

sabun
|
如上,耍不lup的。
sabun
|
如能分享,感激!!
good_pig
|
sabun 發表於 18-8-14 13:10
如上,耍不lup的。

唔好諗防曬會補水

anessa
洛婷
|
有暗瘡唔好搞咁多野,

防曬落得唔乾淨,

防曬用唔岩自己仲多粒粒出
tsung
|
洛婷 發表於 18-8-14 16:29
有暗瘡唔好搞咁多野,

防曬落得唔乾淨,

Agree
sabun
|
想買呢個,想同呀女一齊用,不知好好用呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sabun
|
洛婷 發表於 18-8-14 16:29
有暗瘡唔好搞咁多野,

防曬落得唔乾淨,

呀女最憎搽防曬,因怕lup,但防曬都好緊耍,雖然有些暗瘡
咪咪兔
|
資X堂anXXsa for 敏感肌防曬 BB都可用

唔好用有色喇,有色多數都笠同厚,攪到仲肉酸

用防曬一定要卸妝,清潔得唔好暗瘡會更嚴重

咪咪兔
|
sabun 發表於 18-8-14 13:10
如上,耍不lup的。

缺水暗瘡係另一個問題 防曬只係抗紫外線

cbeyond
|
有, 但價錢唔平, 香港代理50ml買$548
sabun
|
cbeyond 發表於 18-8-14 18:50

那支?
洛婷
|
sabun 發表於 18-8-14 18:24
呀女最憎搽防曬,因怕lup,但防曬都好緊耍,雖然有些暗瘡

唔好用有色喇,
溶咗仲肉酸,

呢隻醫學無色的,
萬寧有賣,
我女都用呢隻

sabun
|
洛婷 發表於 18-8-14 19:06
唔好用有色喇,
溶咗仲肉酸,

lup嗎?
洛婷
|
sabun 發表於 18-8-14 19:08
lup嗎?

就係唔 lup ,
敏感肌都適合,
價錢大約 300 咁上下
chanpauline
|
呢支幾好,我好容易敏感都可以,有少少色,但防曬一定要卸妝。

cbeyond
|
sabun 發表於 18-8-14 18:55
那支?

Troiareuke Acsen U.V. Protector Essence
good_pig
|
cbeyond 發表於 18-8-14 18:50

fingershopping 好似有折
cbeyond
|
good_pig 發表於 18-8-14 19:32
fingershopping 好似有折

無, 呢隻係韓國較冷門中+較貴牌子, 香港少店有得賣。
cameo
|
sabun 發表於 18-8-14 18:22
想買呢個,想同呀女一齊用,不知好好用呢?

比較厚身(一般物理防曬都偏厚),但補濕度對我足夠,薄掃多層防曬粉就唔立。
mymarigold
|

我係混合敏感肌,用過上圖 La Roche Posay, 覺得有啲局,會出粒粒。 又用過 Epionce,夏天用我會勁出油, 但冇出粒粒, 冬天用就好啲。 clarins用過都唔錯, 比以上兩隻薄身。 都有用過anessa防敏, 呢隻係4隻中比較夾我, 冇出粒粒又唔會勁出油。 一般daily我用Orbis , 物理性防曬 無油份有少少色, 比以上4隻嚟講算最薄。

其他亦都用過 Curel, 係好爽身但係對於我嚟講太乾 , 乾到甩皮 。而 Atorrege AD + 對於敏感肌同暗瘡性皮膚係一個幾好嘅選擇。