有冇人老公/男朋友家姐阿哥未生BB,叫你最好唔好生住

daisydaiswong
|

話說家姐會同細佬講唔好快過佢生,但其實家姐兩公婆仲未生到(由細佬未結到結),兩公婆都健康,前排長輩話介紹醫生包生仔但又唔肯,其實要生既時候自然會生,不過家姐會覺得唔舒服
tantanmama
|
除非生活上要靠姑9支援, 否則完全唔需要理會佢.
是是但但
|
回覆 daisydaiswong 的帖子

咁佢有冇講點解唔好生住? 並係純粹唔想細佬爬佢頭? 其實佢有佢叫, 佢有佢生。人地想生就生架啦~ 唔通佢高0生, 又要個弟婦一齊高0生咩?
3姑6婆
|
有聽過老一輩講,但唔會理
大力大力
|
tantanmama 發表於 18-8-14 14:48
除非生活上要靠姑9支援, 否則完全唔需要理會佢.

X 2

傻的嗎?
|
是是但但 發表於 18-8-14 14:49
回覆 daisydaiswong 的帖子

咁佢有冇講點解唔好生住? 並係純粹唔想細佬爬佢頭? 其實佢有佢叫, ...

同埋有時係面子問題,家姐又早結好多,一直都係好想努力生,但唔接受其他人幫
我愛Corina
|
無呀,就算叫都唔會聽啦。
cargod
|
呢招係我用嚟拒絕生仔用. 事關我老公係細佬.
老爺次次同我老公講, 我老公都會叫佢叫大佬生.
Ashleycorina
|
下,咁都關事?好難約好幾時㗎喎我會唔理
SuperChanB
|
結婚就話唔好爬頭 生仔冇所謂啦
|
cargod 發表於 18-8-14 14:53
呢招係我用嚟拒絕生仔用. 事關我老公係細佬.
老爺次次同我老公講, 我老公都會叫佢叫大佬生. ...
大佬都唔想生住?
cargod
|
daisydaiswong 發表於 18-8-14 14:55
大佬都唔想生住?

佢哋話唔生.
是是但但
|
daisydaiswong 發表於 18-8-14 14:53
同埋有時係面子問題,家姐又早結好多,一直都係好想努力生,但唔接受其他人幫
...

佢面子緊要?咁人地家庭計劃就唔緊要咩,唔通佢生唔到,細佬兩公婆就呢世唔好生?
|
Ashleycorina 發表於 18-8-14 14:55
下,咁都關事?好難約好幾時㗎喎我會唔理
講真要生既始終會生到,都唔會禁止你,但就會覺得唔舒服lor
cargod
|
daisydaiswong 發表於 18-8-14 14:57

即係搵人陪葬, 好自私.
mandy952
|
daisydaiswong 發表於 18-8-14 14:45
話說家姐會同細佬講唔好快過佢生,但其實家姐兩公婆仲未生到(由細佬未結到結),兩公婆都健康,前排長輩話 ...

佢有佢講,你有你生
章魚妹妹
|
好自私!
Ashleycorina
|
daisydaiswong 發表於 18-8-14 14:57

好難講幾時中㗎嘛
Bb唔係你話要即刻就有,你同老公plan 最實際

yurijm
|
老實,咁做人都好辛苦
生小朋友要顧四大長老都正常
可能要佢地幫手照顧

但要顧埋姑奶姑仔之類
真係好強人所難
講得出果下先好笑
李露眉