自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

sstephanieyl 發表於 18-8-14 15:28
2星期前去洗牙,醫生檢查到上排2隻智慧齒已經出齊,好穩定不過下排左右2隻橫生,只見到少少牙面,右邊果隻 ...

同樓主一樣,我下排左隻智慧齒橫生,生咗2年都只見到少少牙面,仲要牙腳好長又好接近神經線,
醫生話要開刀剝,不過佢有信心可以剝到。
結果隻牙剝咗成個鐘先剝到,剝牙中途攪到右邊頭痛
埋單要成六千幾蚊。

洋房

Karening 發表於 18-8-16 00:06
診所。因為專科醫生很好而且給我很多信心,所以也順利。那時我的智慧齒經常令牙肉發炎,很麻煩!
...

介唔介意比資料我啊?感謝

洋房

AhBi2014 發表於 18-8-16 00:35
同樓主一樣,我下排左隻智慧齒橫生,生咗2年都只見到少少牙面,仲要牙腳好長又好接近神經線,
醫生話要開 ...

唉,最怕就係搞成個鐘又痛,你好叻啊,咁都挨得過

大宅

sstephanieyl 發表於 18-8-15 19:50
5000蚊專科剝?幾多隻?剝完有冇腫同痛?

一只乍,當時我係腫痛先去睇醫生,啲膿上左面,好彩未到眼,剝既過程好痛,退麻醉時係超痛.....食左佢啲藥好散,頭暈眼花左成個星期,好處係當時就結婚,順便減左個包包面

大宅

sstephanieyl 發表於 18-8-16 00:49
介唔介意比資料我啊?感謝

http://www.goodoctor.com.hk/mobile/mobile_dr_detail.php?id=11464

好像搬了到中環,你打去問下。

子爵府

AAl 發表於 18-8-14 15:36
上次我爸係政府醫院住隔離床個男人,一次過剝四隻智慧齒,要全身麻醉,佢話有危險性,住咗三日醫院,不過唔 ...

當年我先睇菲臘牙科佢肯收我症, 因我四隻智慧都打橫生,我怕痛決定全身麻醉做,不過剝完不太好受-->個口! 不過總算崖過......因發燒比人留多一晚,住左兩晚就出院了!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

趁夏天拿拿林攪⋯⋯

洋房

LittlePanMama 發表於 18-8-16 08:48
一只乍,當時我係腫痛先去睇醫生,啲膿上左面,好彩未到眼,剝既過程好痛,退麻醉時係超痛.....食左佢啲藥 ...

好嚴重咁喎,好彩你而家冇事咋

大宅

sstephanieyl 發表於 18-8-14 20:17
有冇邊個專科手勢好d?我怕好貴又痛好耐

Pm

大宅

sstephanieyl 發表於 18-8-14 15:28
2星期前去洗牙,醫生檢查到上排2隻智慧齒已經出齊,好穩定不過下排左右2隻橫生,只見到少少牙面,右邊果隻 ...

我都剛剛開刀剝左一隻橫生智慧齒,又係近神經線,仲要牙腳有勾..普通科醫生做既,佢話因爲風險大,所以牙腳位近神經線會留返唔剝出來...我都唔知咁做係咪正確...不過隻牙蝕左,唔快解決又驚影響前面..所以剝了...要食抗生素同埋止痛消炎..不過其實第2日就無痛,係腫jei

首頁

尾頁

跳至