懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

大家好呀,
我老婆依家返工嘅地方啱啱裝修完
想問下有冇辦法可以吸收少d甲醛架?
係咪有防甲醛嘅口罩?
因為我上網睇到孕婦吸收甲醛後果好嚴重
唔該大家

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

首先要戴口罩,其次係有冇噴霧之類,可以噴既?建議你問問專業既公司可以點樣將甲醛盡快散去

洋房

我要做媽媽 發表於 18-8-14 15:49
首先要戴口罩,其次係有冇噴霧之類,可以噴既?建議你問問專業既公司可以點樣將甲醛盡快散去
...

唔該你呀
我上網睇過話活性炭嘅口罩先有用,噴霧嘅就搵唔到啦,
專業嘅公司都係成隊人上去做清潔,我老婆間公司唔會為左佢洗咁多錢啦

禁止訪問

大宅

回覆 terry428528 的帖子

你可以去淘淘買部甲醛偵測機, 我覺得都準~如果你太太公司嚴重超標, 帶口罩都未必幫到~
所以唯一方法係, 你太太要同公司傾~ 如果公司提供唔到一個安全環境俾孕婦係犯左勞工法例架,
你可以打去勞工訖告佢~
同埋你太太幾多週? 越早影響越大~
BTW, 仲可以買專去甲醛既空氣清新機~ 有幫助, 但如超標得太多都幫唔到啲咩~

我都係大緊肚, 都係公司裝修~ 甲醛超左4倍, 我會遲下同老細傾下可以坐邊度, 岩岩裝修個位, 一定唔可以坐, 除非係用低甲醛產品~

希望幫到你~

珍珠宮

回覆樓主

我有朋友公司都係啱啱裝修完,都驚甲醛,買左個空氣淨化器!

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

睇下有無小型空氣淨化器,放系辦公枱面上。

大宅

terry428528 發表於 18-8-14 15:39
大家好呀,
我老婆依家返工嘅地方啱啱裝修完
想問下有冇辦法可以吸收少d甲醛架?

之前有朋友都係咁佢home office左一個月, 但係勞工法例寫左工作環境唔安全孕婦係可以拒絕架, 睇下可唔可以home office/點安排?

洋房

高秀蘋 發表於 18-8-15 03:25
AQ果隻VC綠色係環境除味抗毒配方,防甲醛、苯

唔該晒,等我搵下先

洋房

Ssstar 發表於 18-8-15 09:56
回覆 terry428528 的帖子

你可以去淘淘買部甲醛偵測機, 我覺得都準~如果你太太公司嚴重超標, 帶口罩都未必 ...

唔該你呀!
佢6個星期度喳,已經叫左佢同公司傾啦
睇下佢公司點安排啦
甲醛嘅空氣清新機邊度有得買?

大宅

回覆樓主

http://www.photocatalyst.holisticphysio.com/

哩間公司有一樽樽的噴霧賣,你打去問下

洋房

haha748494 發表於 18-8-15 17:07
睇下有無小型空氣淨化器,放系辦公枱面上。

thx!
我去百老匯睇左luva pureair plus同埋B-Mola哩兩個牌子,因為兩種都有細細部,可以放office枱面
唔知有冇人用過呢?
效果如何?

洋房

Cata0503 發表於 18-8-16 10:29
http://www.photocatalyst.holisticphysio.com/

哩間公司有一樽樽的噴霧賣,你打去問下

唔該晒!

大宅

terry428528 發表於 18-8-16 00:50
唔該你呀!
佢6個星期度喳,已經叫左佢同公司傾啦
睇下佢公司點安排啦

我岩岩喺實惠買左B mola,來緊17號佢地好似有展銷,系秀茂坪,你有興趣可以去睇下。

複式洋房

回覆樓主

最近公司裝修,有個同事比左一大舊話係日本既活性碳,比我放係位隔離吸甲醛,同事話佢對氣味好敏感,所以放左舊野係隔離係明顯感覺唔同。我都係剛剛放,唔知有無用。

首頁

尾頁

跳至