懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下喺威爾斯生過嘅媽媽、覺得好嗎?
開幾多度可落產房?老公陪產、幾時先可入黎陪?要開晒10度先可入黎嗎?

子爵府

lingling0935 發表於 18-8-14 16:11
開幾多度可落產房?老公陪產、幾時先可入黎陪?要開晒10度先可入黎 ...

5月喺威記生完,感覺唔錯,大部份姑娘都好好。我嗰陣開得太快,應該有10度,姑娘睇完連床都唔使過就即落產房,落到去問老公陪唔陪,我老公一早話唔陪,就冇理佢。
我諗應該係差不多生得先叫老公入去,其他情況就唔知啦

男爵府

lingling0935 發表於 18-8-14 16:11
開幾多度可落產房?老公陪產、幾時先可入黎陪?要開晒10度先可入黎 ...

3度過對面候產, 5-6度落產房
老公正常臨生會叫入去, 或者你生到無哂力, 佢地有時忙, 只會叫一次, miss左就入唔到
我開太快, 老公都入唔切

複式洋房

請問威爾斯係咩情況下先會安排做結構檢查??

伯爵府

好唔好係睇遇到咩護士/醫生
第一胎:3度落產房,喺我要求下開笑氣,老公在我開夠10度時行開左,跟住就唔再畀佢入嚟。縫針果個唔知係咩人,著綠色衫的,話有打麻醉,但我覺得佢無囉,因為每下都痛,仲要縫左好耐,跟住call醫生落嚟執佢手尾話縫極都唔得。最後用左個幾鐘先縫完,痛過生仔。生完又無人理我,求其塞塊無菌布喺下體就上房,隔左幾個鐘先有嬸嬸嚟。

第二胎:4度落產房,唔開笑氣痛到癲,落左產房就無講我開幾度,開到咁上下叫我老公入嚟,叫我試生,縫針有打麻醉,15分鐘內搞掂,感覺良好。生完即刻有幫我上產婦衛生巾,上房後幾個鐘再有嬸嬸主動問我是否要小便。

伯爵府

PinkPingPing 發表於 18-8-14 21:40
請問威爾斯係咩情況下先會安排做結構檢查??

唐氏綜合症高危

大宅

ipcs 發表於 18-8-14 21:42
好唔好係睇遇到咩護士/醫生
第一胎:3度落產房,喺我要求下開笑氣,老公在我開夠10度時行開左,跟住就唔再 ...

第二胎都需要縫針?有無剪?

伯爵府

trinicecwy 發表於 18-8-14 22:16
第二胎都需要縫針?有無剪?

2胎都有剪,大仔2.98kg,細仔3.56kg。

別墅

回覆樓主

我第二胎,姑娘話兩至三分鐘痛先叫佢
但係成二十個鐘都冇兩至三分鐘痛
維持五至十分鐘
最後我覺得唔對路,痛到生得咁
再叫姑娘check
已經要直接推去產房生
所以覺得自己唔對路要出聲

大宅

我就遇到幾好既姑娘同EE,
我行左出去食飯
姑娘週圍搵我檢查,佢笑住口叫我唔好周圍走喇,開到三度喇. 我話想食埋野先,佢叫我快d 鎖好私人物品過對面待產室,姑娘每10分鐘過來睇下,好長氣咁叫我有咩唔舒服就得禁鐘叫佢,到七度落產房

複式洋房

第一胎入院已經兩度,攪完手續姑娘叫我休息下,我又中左b鏈,打完枝勁痛b鏈針諗住訓下,過左一陣唔對路同姑娘講好似開左好多咁,姑娘叫我陣痛兩三分鐘一次先叫佢。。。我又等左幾個字唔對路又叫佢地話我覺得係門口喇喎,佢幫我檢查完已經8度即刻推我去產房。。。但係我未穿水,係產房等左半個鐘都未穿水姑娘就幫我穿水之後就叫老公入黎啦!

首頁

尾頁

跳至