擔心

Hen-mocha
|
今日第8週去做產檢,醫生話個胎size太細,而且未照到心跳,如果一星期後都無長大,就建議放棄。醫生話我食咩都無幫助,因為要靠bb本身生長。請問大家覺得中醫有無幫助?謝
ipcs
|
Hen-mocha 發表於 18-8-14 18:04
今日第8週去做產檢,醫生話個胎size太細,而且未照到心跳,如果一星期後都無長大,就建議放棄。醫生話我食 ...

我都覺得要靠BB本身,有時個胚胎根本有先天不足就會淘汰,無野可以做到。
kevama
|
如果無睇開,宜家食中藥可能會唔夾。訓多d休息夠會幫助長胎。

good luck
EstrellaDamm
|
今日第8週去做產檢,醫生話個胎size太細,而且未照到心跳,如果一星期後都無長大,就建議放棄。醫生話我食 ...

老實講,無幫助。胎本身先天不足,一早已成定局。

tantanania
|

我覺得起碼要等到11周!
我上胎8周先照到胎,10周先照到心跳架!

Hen-mocha
|
tantanania 發表於 18-8-14 18:45
我覺得起碼要等到11周!
我上周8周先照到胎,10周先照到心跳架!
...

但你醫生之前有無建議你放棄?
tantanania
|
Hen-mocha 發表於 18-8-14 19:38
但你醫生之前有無建議你放棄?

無!我睇st Paul 莫醫生,佢好好,話好正常嘅,可能遲排卵
而家阿囡出左世,1歲半了,所以比多少少時間觀察啦!
shanshan827
|
因為好多時咁早期個胎唔得係因為分裂時已經出左問題,未必關你事,做啲咩都未必有用。
Hen-mocha
|
tantanania 發表於 18-8-15 08:42

無!我睇st Paul 莫醫生,佢好好,話好正常嘅,可能遲排 ...

聽完你甘講,我都放心d. 希望阿b乖乖地長大,好擔心
BowieFungF
|
唔好太擔心住,只要冇出血情況就冇乜特別的,休息多d
hamsterma
|

都係靠bb,無嘢可以做
haha748494
|
好明白你心情,順其自然,唔好太擔心。
tantanania
|
Hen-mocha 發表於 18-8-15 11:42
聽完你甘講,我都放心d. 希望阿b乖乖地長大,好擔心

Yes 保持心境開朗,係你嘅就係你嘅!
對bb 有信心!
Nbs
|

幾時第一下驗到有孕?

Hen-mocha
|
Nbs 發表於 18-8-15 23:37
幾時第一下驗到有孕?

我係2/7做IUI, 14/7驗到有
Nbs
|
Hen-mocha 發表於 18-8-16 07:22
我係2/7做IUI, 14/7驗到有

甘無遲排卵既問題喇,甘真係爭 d 喎。。。 :(
Mamachanchan
|
tantanania 發表於 18-8-15 08:42

無!我睇st Paul 莫醫生,佢好好,話好正常嘅,可能遲排 ...

我想問下,咁係照到之後,個week數正常嗎?
定係細左?
試返有閃閃時個週數係幾多?