論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

冇通知過就放自己食物喺雪櫃,你會話佢?
。。。。另一問題,借左錢還下吾還下,係想點?試底線?

伯爵府

回覆樓主

完全冇諗過姐姐唔用得雪櫃

用得污糟就話啫,正常咁用我覺得冇問題

大宅

trenycebaby 發表於 18-8-14 22:30
冇問過就放自己食物喺雪櫃,你會話佢?

奌解介意工人用雪櫃?又唔会蝕既?你話冇问你開冷氣就会用你錢啫,雪櫃又唔会

男爵府

steplovebb 發表於 18-8-14 22:44
奌解介意工人用雪櫃?又唔会蝕既?你話冇问你開冷氣就会用你錢啫,雪櫃又唔会
...

問題係佢冇通知過我,自把自為就甘放入去, 唔係好啱規矩,况且合約都已經寫明

大宅

回覆樓主:

:too

水晶宮

trenycebaby 發表於 18-8-14 22:30
冇通知過就放自己食物喺雪櫃,你會話佢?
。。。。另一問題,借左錢還下吾還下,係想點?試底線?
...

合約第三頁有列出 某d facilities 僱主會否提供給工人使用, 其中一項係雪櫃, 你 tick 咗 " No"?

男爵府

birdbird 發表於 18-8-14 23:09
合約第三頁有列出 某d facilities 僱主會否提供給工人使用, 其中一項係雪櫃, 你 tick 咗 " No"?
...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

雪櫃!點解唔比佢用?
錢!點解要借比佢?

adrio    發表於 18-8-19 22:51

男爵府

yuyueng 發表於 18-8-14 23:19
雪櫃!點解唔比佢用?
錢!點解要借比佢?

不如問點解要比佢用,合約都寫左,即我介意同冇通知就私自用我家既嘢,如果有問我都算

男爵府

yuyueng 發表於 18-8-14 23:19
雪櫃!點解唔比佢用?
錢!點解要借比佢?

人地話屋企老媽要用錢,ok借比你講明分十期還,還下又話冇錢吾還,跟手又整欄嘢,整返都要千幾兩千銀的,賠三百可底抵消d咩?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

雪櫃係唔需要包比佢用(除非合約寫咗比佢用)

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

trenycebaby 發表於 18-8-14 23:48
不如問點解要比佢用,合約都寫左,即我介意同冇通知就私自用我家既嘢,如果有問我都算
...

工人姐姐第一次放假後, 就拎勁多嘢番嚟話放落雪櫃, 我講明合約無話比用雪櫃, 亦無預佢帶食物番嚟放雪櫃

禁止訪問

雲母殿

jenniferlam428 發表於 18-8-15 11:08
回覆 wcpcelia 的帖子

佢放左乜勁野係你雪櫃 ? 若果用得太多位,同佢講囉,有規有舉先得,若果吾係,下次 ...

係食物, 好多食物, 話放假食唔曬, 朋友比佢...
講完之後, 佢食咗D, 又放D....同埋之後無再放嘢落雪櫃了(就算有, 都真係少, 我接受到)

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

trenycebaby 發表於 18-8-14 23:51

人地話屋企老媽要用錢,ok借比你講明分十期還,還下又 ...

盡可能都唔借錢比姐姐,借得一次有下次,銀碼亦會越來越大,煩惱無止境,最多預支當月糧。

子爵府

如果唔俾佢放,食壞肚,咪又係你負責?!
叫佢下次問過你先,而且要用盒放好!
不過聽日要消失係雪櫃,唔可以幾日幾夜!

男爵府

Msolivialeung 發表於 18-8-15 23:22
如果唔俾佢放,食壞肚,咪又係你負責?!
叫佢下次問過你先,而且要用盒放好!
不過聽日要消失係雪櫃,唔可 ...

叫佢一日食晒咪得囉

翡翠宮

回覆樓主:

無野下話

首頁

尾頁

跳至