興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

第一幅圖種了5個月
第二幅圖係什麼植物

Cheuk2012    發表於 18-8-30 23:59

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

第二幅好靚呀,係咪雞冠花 等jm解答

別墅

Rainyok 發表於 18-8-14 22:33
第一幅圖種了5個月
第二幅圖係什麼植物

好靚呀

子爵府

tingtong 發表於 18-8-15 09:42

我都唔知係咩花

Welcome to my son's website. Hope I can listen all baby parent's useful question and answer,thanks!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

tingtong 發表於 18-8-15 09:42

似喺雞冠花

子爵府

回覆樓主:

樓主,櫻桃蘿蔔不是這樣。

子爵府

GGmahk 發表於 18-8-16 09:41
樓主,櫻桃蘿蔔不是這樣。

第一張相係櫻桃蘿蔔
Welcome to my son's website. Hope I can listen all baby parent's useful question and answer,thanks!

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

上年種過櫻桃蘿蔔,啲葉應該係咁,樓主呢棵應該唔係

Cheuk2012    發表於 18-8-30 23:59

子爵府

Lovely媽咪 發表於 18-8-16 10:38
上年種過櫻桃蘿蔔,啲葉應該係咁,樓主呢棵應該唔係

我係日本城買的,咁咪被騙
咁我種嘅係什麼,妳知嗎

子爵府

Rainyok 發表於 18-8-16 10:40
我係日本城買的,咁咪被騙
咁我種嘅係什麼,妳知嗎

可能你買D種子發唔到芽,而泥土有些其他種子。你可影你買果D種子上來比我們睇睇。

珍珠宮

GGmahk 發表於 18-8-16 13:14
可能你買D種子發唔到芽,而泥土有些其他種子。你可影你買果D種子上來比我們睇睇。
...

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Rainyok 發表於 18-8-14 22:33
第一幅圖種了5個月
第二幅圖係什麼植物

1.似係野生植物"龍葵"

2.係羽狀雞冠花,又名鳳尾花

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

子爵府

wong2323 發表於 18-8-22 13:07
1.似係野生植物"龍葵"

2.係羽狀雞冠花,又名鳳尾花

妳好叻呀對植物咁有研究

琥珀宮

回覆 Rainyok 的帖子

Beautiful

首頁

尾頁

跳至