召集所有月入三萬或以上的文員入來

miffyumiffy
|
Poyau 發表於 18-8-15 00:27
正苦ACO頂薪30k+ SCO頂薪50k+

我老友做緊,中五畢業入去做,依家4萬幾
miffyumiffy
|
我公司出17-18個月以上糧, 如果除番12個月, 好多人都過三萬

我自己每年都出17個月糧, 但我唔想公開自己人工
Radar
|
brindlewin 發表於 18-8-15 01:41
clerical “officer” 唔係 clerk.
米又係文員,你真係信佢哋係主任?
靚靚C9
|

brindlewin
|
Radar 發表於 18-8-15 06:35

是旦啦,用人那個怎用才是分別。
圓圓2017
|
Poyau 發表於 18-8-15 00:27
正苦ACO頂薪30k+ SCO頂薪50k+

有,我家姐,sco, 重有2年退休,,年做41日,中五畢業咋,重有退休金。
Fishqqma
|
gigi19810326 發表於 18-8-14 23:02
三萬 真係堅離地。。。。。。。
我無經驗,想搵個8000文員仔都無呀
...

你講真?
你咩年紀?咩學歷? 有冇經驗 ?介唔介意講下!
BKsquare
|
不如講吓呢期d股票點啦
good_pig
|
brindlewin 發表於 18-8-15 01:41
clerical “officer” 唔係 clerk.

咪是
Fishqqma
|
jasmineoj 發表於 18-8-15 00:34
我有個中學同學都去咗做呢D
仲要有廿一日假...

21日假又唔算特別多
Fishqqma
|
jasmineoj 發表於 18-8-15 00:48
我都唔知佢實質搵幾多
我淨係記得佢話廿一日假
如果返工有OT仲有補水

冇小朋友定係小朋友已經大曬?
Fishqqma
|
圓圓2017 發表於 18-8-15 07:27
有,我家姐,sco, 重有2年退休,,年做41日,中五畢業咋,重有退休金。

dordorcat
|
Radar 發表於 18-8-15 06:35

呢位jm有見地 真係比文員更加文員, 個'clerical officer'd英文真係屎到呀, 同個鬼佬講日期竟然係講in 15aug唔係on15aug , 你話d co係未好勁!

真心講舊制個d co同aco真係呃飯食!
cherrchan
|
我係
simple430
|
出入口接訂單文員 , 年尾有花紅 月月有佣金 , 市度好三幾萬唔奇
上環海味批發文員 , 又係月入唔知幾多

講多二講 最低工資又加 , 到時三萬係起薪點
tsung
|
jackiemei 發表於 18-8-14 22:57
如有,可介紹給我?

TMC3012
|
我都想揾3萬, 排隊等介紹
唔好煩我
|
純粹留毛
圓圓2017
|
dordorcat 發表於 18-8-15 07:52
呢位jm有見地 真係比文員更加文員, 個'clerical officer'd英文真係屎到呀, 同個鬼佬講日期竟然係講in 15 ...

又唔係喎, 新嗰啲員工呀又冇責任心所位大學生英文 名一樣屎不得了
jodyfan
|
好奇,妳們都搵好少?
為甚麼咬著3萬蚊文員不放?