心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

yinglau428 發表於 18-8-15 00:59

我老公拍哂心口話62一定唔會比佢結婚後仲係到住,62話依 ...

咁你唯有返工咁返,日日打電話比你62報告佢個女同男友d野比佢知,最好有埋相,迫佢出手

複式洋房

ilovecafe 發表於 18-8-20 00:53
影張相比你C6,要果對狗男女走啦

所有事我都有同C6講 佢之前叫我一直忍話間屋係62我地冇話事權。係佢話Bb喊嘈住佢訓覺C6先爆,62就算知道成件事都冇鬧過佢個女仲話個妹脾氣係咁差架啦 忍下啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

叫你老爺趕條仔走啦,未結婚走去女家住,好肉酸呀。

複式洋房

我愛Corina 發表於 18-8-20 01:37
叫你老爺趕條仔走啦,未結婚走去女家住,好肉酸呀。

62話會同個女傾喎 但係到依家過左幾個月都冇傾過

禁止訪問

複式洋房

甜心朱古力 發表於 18-8-20 13:37
你想62點傾?
樓係你62,你c6同姑仔都係佢仔女,無可能話只俾你1家3口住,唔俾佢哋住,最重要 ...

我都明白一開頭我都未婚搬左過去 但係我絕對冇騷擾過我姑仔生活兼且照顧埋佢起居。我不滿既係點解要拎個Bb黎做話柄?我承認我係好唔滿意佢男朋友,一開頭原因係黎依到白食白住,到依家攪到我小朋友。我都冇諗過62會為我地出頭係62自己講佢男友係到住好大問題,所以都係決定申請公屋搬走

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

照牌面睇,未來女婿都可以有份住喎。仔女一半一半,好正常。
計下生活費大家分擔,和平共處囉。
BB半夜喊係幾擾人架。正如你又包容下人地無手尾囉。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

複式洋房

heidys 發表於 18-8-20 16:39
照牌面睇,未來女婿都可以有份住喎。仔女一半一半,好正常。
計下生活費大家分擔,和平共處囉。
BB半夜喊係 ...

Bb夜晚喊我地兩公婆已經即刻安撫餵奶,就算真係嘈到佢我覺得都冇必要講野咁難聽囉 又係到做埋啲小動作單單打打。佢有冇比到錢都唔係重點,問題係特登係到攪屎攪棍做小動作,有鄰居係到都對自己外甥講埋啲好難聽既說話,攪到我每日面對佢都好大壓力

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主

而家住果度大唔大,可唔可以裝修下 變兩間劏房咁?咁就唔駛對住佢 又唔駛共用廁所
大事化小, 小事化毛.........

複式洋房

kmbb519 發表於 18-8-20 23:06
而家住果度大唔大,可唔可以裝修下 變兩間劏房咁?咁就唔駛對住佢 又唔駛共用廁所
...

唔大呀 完全改裝唔到。加上之前結婚先裝修完傢私果啲全部買新,都未有多餘錢去再攪啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

yinglau428 發表於 18-8-20 23:12
唔大呀 完全改裝唔到。加上之前結婚先裝修完傢私果啲全部買新,都未有多餘錢去再攪啦
...

咁就難搞d⋯⋯

或者諗下辨法,整到你地各自有自己活動範圍,最多只共用廁所廚房咁,咁會好d

搬就唔好 等於成間屋讓比佢 勁蝕呀!搬走左想搬返入去就難喇!
大事化小, 小事化毛.........

複式洋房

kmbb519 發表於 18-8-20 23:27
咁就難搞d⋯⋯

或者諗下辨法,整到你地各自有自己活動範圍,最多只共用廁所廚房咁,咁會好d

我之前都係咁諗呀 一搬走就讓哂間屋比佢就輸左架啦。但係依到啲sis又勸我申請公屋,攪到我十五十六搬走洗費就大左,但就有返寧靜空間,好難取捨呀!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

yinglau428 發表於 18-8-20 15:31
我之前都係咁諗呀 一搬走就讓哂間屋比佢就輸左架啦。但係依到啲sis又勸我申請公屋,攪到我十五十六:thinki ...

公屋申請都十年8年啦,梗係申請左先啦。

複式洋房

我愛Corina 發表於 18-8-21 00:05
公屋申請都十年8年啦,梗係申請左先啦。

sis有冇知道辦法申請公屋快啲?

瑪瑙宮

yinglau428 發表於 18-8-20 16:12

唔識呀,無申請過。

複式洋房

我愛Corina 發表於 18-8-21 00:14
唔識呀,無申請過。

點都申請左先啦 好想有個寧願既小窩比bb長大

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

間屋係62,仔女都可以係度住,你地有資格申請公屋,咁其實你地搵得唔多,根本冇可能出去租屋住,我覺得你姑仔都不滿左你地好耐,所以特登同你地作對。快D申請公屋啦,咁多人申請,要快就冇可能架喇,一陣62話間屋比姑仔住,叫你一家搬走,咁你地就企係度,唔好諗霸屋了,你地己成家住屋一早應該自己安排,自己一家一主先可以自己話事。

琥珀宮

yinglau428 發表於 18-8-14 23:28
依間屋係我老爺既,所以我地唔洗交租,如果搬走我地又要洗多一筆錢,到時佢仲開心啦。
...

賣左層樓2個分有咩問題呢?除非你62講明層樓係你c6啦?其實唔明點解上一代要咁固執,制造問題比仔女。其實係你姑仔角度都好慘,未就係嗰種留比仔唔比女嘅心態。

琥珀宮

yinglau428 發表於 18-8-21 00:12

再生多幾個,計人頭就會快d

複式洋房

o_____o 發表於 18-8-21 10:04
間屋係62,仔女都可以係度住,你地有資格申請公屋,咁其實你地搵得唔多,根本冇可能出去租屋住,我覺得你姑 ...

已經申請左公屋了 唯有等公屋

首頁

尾頁

跳至