1-3歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個大女星期六發燒,一歲4個月食左三次藥水先退到燒,星期曰都仲有胃口食粥,點之星期一就有少少嘔,之後仲呵左一日四次,星期二即是今曰14又呵四次,之前已帶過去睇西醫兩次也沒有效,就帶左佢醫院急症室,見完醫生又話無藥食,只叫我比粥水,同飮多D水,大家有沒有試過?是否有手足口病定什麼?

侯爵府

jetaimebabe 發表於 18-8-14 23:48
我個大女星期六發燒,一歲4個月食左三次藥水先退到燒,星期曰都仲有胃口食粥,點之星期一就有少少嘔,之後 ...

我囡日前都係發燒,反反覆覆,
燒到40.3,佢又係痾。醫生話佢痾番D毒出黎。
你囡囡會唔會出玫瑰疹呀

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

個醫生冇同你講因為咩原因吖?我覺得可能要等佢屙清先會好吖,所以你按照醫生講既去做喇。如果仲系咁樣keep住冇好轉,建議你都係帶佢去睇過第個醫生

男爵府

回覆樓主

可能食錯野,手足口病手口腳有疹噶,而且發燒唔退噶,應該唔係

複式洋房

回覆樓主

沒有發燒也沒有出疹,只是每天呵四五次水糞,去醫院急症室醫生也説沒有藥食,只比電解質的粉冲水飲,有沒有媽媽有經驗分享下

複式洋房

jetaimebabe 發表於 18-8-16 22:59
沒有發燒也沒有出疹,只是每天呵四五次水糞,去醫院急症室醫生也説沒有藥食,只比電解質的粉冲水飲,有沒有 ...

我個囡岩岩1歳13號開始疴到今日轉左個醫生先好返好多(佢有發燒又係一日痾4,5次 有時水糞有時超爛糞) 醫生其中一只藥係益生菌黎 同埋佢我暫時呢幾日唔好餵奶奶(bb係奶粉) 希望幫到你
ps 同埋最緊要一定要俾佢飲多啲水 唔係驚佢痾到脫水

已刪除用户

首頁

尾頁

跳至