今天好失落……

clkv
|
今天知道我一直睇開多年的醫生要調去另一個工作點,當她說給我聽的時候……我強忍淚水不作一聲……內心覺得失去了……日後什麼樣呢……
她是一個很好的醫生,關懷每一個病人。
潘醫生~ 希望妳新的工作順利,生活愉快 ~ 感恩有妳~
蛋皇哥0127    發表於 18-8-15 09:09
Poyau
|

HoshiSora
|
clkv 發表於 18-8-15 00:25
今天知道我一直睇開多年的醫生要調去另一個工作點,當她說給我聽的時候……我強忍淚水不作一聲……內心覺得 ...

只要你能永遠記得她給過你的每一份關懷丶每一句鼓勵。
那麼,她永遠都沒有離開你的身邊。

^—^
|
今天知道我一直睇開多年的醫生要調去另一個工作點,當她說給我聽的時候……我強忍淚水不作一聲……內心覺得 ...

laiyee6121
|

我都試過,以前睇開個私家醫生話退休,個心即唔舒服,每次經過以前診所都諗起佢
tsung
|

靚靚C9
|

clkv
|
回覆 HoshiSora 的帖子

多謝你開解~
vivibabyvivi
|
天下無不散之延席
clkv
|
回覆 laiyee6121 的帖子

係……真係好失落
水草
|
是醫院醫生?
kck811
|

BBJOJO
|

clkv
|
回覆 水草 的帖子

是的
KTKTKT5
|
laiyee6121 發表於 18-8-15 07:48
我都試過,以前睇開個私家醫生話退休,個心即唔舒服,每次經過以前診所都諗起佢
...

到! 我以前睇個醫生好有醫德, 而且係院士畢業+醫學院家庭醫學榮譽教授, 見過係bk被人讚, 睇其它醫生睇過, 食左藥病未癒,別人介紹看這醫生, 醫生斷症是一種罕見的病, 食藥後果然康復了。

我有不舒服都找這醫生, 廿幾年了。因為有時没經過這醫務所, 有一天經過, 原來醫生已經在一個月前榮休了。於2017年頭榮休, 我現在還未找到另一位覺得合適的醫生。在他診所附近的另一位男醫生, 老是說開抗生素好不好? 一開就七天, 七天後回來再開多一個週期,我以前看的醫生, 老是説這少少傷風不要吃抗生素, 吃藥後多多休息便會好~

劉醫生, 祝你身體健康!
MM2H
|
難得好醫生
laiyee6121
|
KTKTKT5 發表於 18-8-15 09:07
到! 我以前睇個醫生好有醫德, 而且係院士畢業+醫學院家庭醫學榮譽教授, 見過係bk被人讚, 睇其它醫生睇過, ...

係呀,看到好醫生,真係好難得,有病時唔駛徬徨
HoshiSora
|
clkv 發表於 18-8-15 08:31
回覆 HoshiSora 的帖子

多謝你開解~

Ho_BB
|