自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

垃圾桶明明係吉既,
隔離大陸人鄰居每日將幾袋垃圾(其中一袋係用完的尿片)掉在垃圾房地下,袋口仲要係打開!勁無品!
遲早惹d蟑螂出黎!!
點對付呢班人

珍珠宮

王國教室勳章

Leslieman 發表於 18-8-15 02:46
垃圾桶明明係吉既,
隔離大陸人鄰居每日將幾袋垃圾(其中一袋係用完的尿片)掉在垃圾房地下,袋口仲要係打 ...

以前住嗰度有人咁,會有人打電話去管理處,有人會貼張紙中英對照叫人自重之類。
有時會好左,但試過有人貼返紙寫粗口,又係有尿片同食物

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

垃圾桶明明係吉既,
隔離大陸人鄰居每日將幾袋垃圾(其中一袋係用完的尿片)掉在垃圾房地下,袋口仲要係打 ...

有,但佢哋係香港人,行為好討厭

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我0個層都有其中一家係咁衰格, 我地家家戶戶都會綁好先掉, 零零舍舍係0個家次次都唔綁, 打開晒個袋口, 好似以為自己袋垃圾係香既
點解我咁肯定係佢?
因為全層得佢一家養狗(注: 屋苑已貼晒通告唔俾養狗), 大佬, 鄰居唔係老馮要體諒你養狗架, 明知自己違規養, 人地無投訴你就做好自己本份啦
每晚就係佢0個袋垃圾打開晒, 裡面一定有張狗尿墊, 有時個女戶主黎M, 仲逼人睇埋佢塊M巾0係個垃圾袋度攤開晒, 真心想爆粗, 我戥清潔姨姨慘

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

垃圾桶明明係吉既,

x2
永遠唔會掉袋垃圾入垃圾桶,一係放垃圾桶蓋面,等其他人掉垃圾就要幫佢掉埋 ,一係放地下,早兩日一打開後樓梯門差d畀佢一大袋垃圾"kick"親
投訴過好多次,呢一家三口都一樣冇改善,衰到不得了,正一垃圾家庭

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

回覆樓主

我娘家果度 晚晚清潔會8:30到逐家收垃圾
佢地就九點掉係門口 等到第二日晚上 !咁都算 ,應該估佢地之後唔出門 訓到清早呀!
原來唔係 佢地晚上十點後會落街行圈 ,第二早 8點幾又出門

大宅

我鄰居夜晚攞住成煲湯渣去後樓梯就咁倒落垃圾桶內,勁污漕又易野蟑螂

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我屋企果層都有一家時咁,掉垃圾每次都放垃圾筒頂和地下,大件傢俬、傢俱唔要唔識自己搬去附近垃圾站,就咁掉在垃圾筒旁和大堂。一D公德心都無

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

瑤瑤~ 發表於 18-8-15 04:49
我0個層都有其中一家係咁衰格, 我地家家戶戶都會綁好先掉, 零零舍舍係0個家次次都唔綁, 打開晒個袋口, 好似 ...

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

貼張紙,寫住:請把紮好的垃圾袋放入垃圾桶,面斥不雅

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

vivibabyvivi 發表於 18-8-15 08:22
貼張紙,寫住:請把紮好的垃圾袋放入垃圾桶,面斥不雅

缺德人,中英簡不懂看

伯爵府

垃圾桶明明係吉既,

相就唔好公開 我地屋苑有個group 我原相影完放去group 叫個位街坊自重 其他街坊群插話好多鄰居無品 之後個戶好咗

個袋係大順豐麻包袋 有地址電話收件 無得唔認 轉埋俾管理處同佢講

別墅

瑤瑤~ 發表於 18-8-15 04:49
我0個層都有其中一家係咁衰格, 我地家家戶戶都會綁好先掉, 零零舍舍係0個家次次都唔綁, 打開晒個袋口, 好似 ...
有M巾都照打開係咪痴線,做人要幾無恥先做得出??

別墅

PurinBB 發表於 18-8-15 08:05
我鄰居夜晚攞住成煲湯渣去後樓梯就咁倒落垃圾桶內,勁污漕又易野蟑螂
好爆呀你鄰居!衰格到咁!一定惹曱甴喎!!

別墅

1928mickey 發表於 18-8-15 08:24
缺德人,中英簡不懂看
係真,無恥便無敵

珍珠宮

垃圾桶明明係吉既,

我隔離個老女人成日掉佢呀媽袋屎尿片在我門口,又係唔綁,有一天在走廊見到佢,我啤到佢行一行,行路貼住佢,而家佢唔敢掉了

別墅

fitfit@fatfat 發表於 18-8-15 08:33
相就唔好公開 我地屋苑有個group 我原相影完放去group 叫個位街坊自重 其他街坊群插話好多鄰居無品 之後個 ...
我都有諗過,但我屋苑啲人好冷漠,個group啲post黎黎去去得幾個人回應,廢事post

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我隔離新搬嚟嗰間綜援戶, 最鍾意半夜兩點先至嚟揼垃圾, 唔係!係佢分幾次揼垃圾,八點一次、十點又一次、12點又一次,至兩點又得一次! 點解我咁清楚, 因為揼入垃圾房會有兩道門經過, 一開道門就會聽到嘭嘭聲, 半夜睇緊電視都仲聽到嘭嘭聲, 就知道佢揼垃圾! 一條片又唔包又唔成就咁擺喺垃圾桶隔離, 食完啲外賣嘢一路揼沿途一路跌, 嗰次走廊 跌咗幾粒珍珠奶茶嘅珍珠!
好彩佢唔係成日開到門通風, 因為佢一開門就好臭, 唔係臭煙味就係臭垃圾味一係就係臭丸味, 都唔知佢哋點住
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至