拎細手袋嘅jm

good_pig
|
大家入面會帶幾多嘢架

細= 細過A5, 3吋厚咁

我又拎傘,長銀包,紙巾,扇,匙包,化妝包,梳,有時帶絲巾...
|
細銀包, 紙巾, 唇膏, 潤唇膏, 縮骨遮, 髮帶, iPhone, M巾
係咁多啦~
little06
|
我都成日有疑問點解有啲女人可以用個咁細嘅袋返工!我返工都一定用大袋,已經盡量唔帶遮,水之類嘅重野,但個袋仲係好重放假我就一定用細袋,因為膊頭已經好傷
ninjarabbit
|
身份証,信用卡,八達通,key, 手巾,錢,電話,lip balm, 藍牙耳筒,環保袋。
moma1023
|
little06 發表於 18-8-15 09:10
我都成日有疑問點解有啲女人可以用個咁細嘅袋返工!我返工都一定用大袋,已經盡量唔帶遮,水之類嘅重野,但 ...

$,八達通,電話,紙巾
係咁多
LOBO1128
|
細銀包,環保袋,coins bag,lipstick,key,傘,電話,紙巾
heilok
|
我只帶銀包、電話、紙巾、鎖匙、梳同唇膏盒。但用開大袋就費事轉袋。
1928mickey
|
只帶兩部手機出門
luvkaka
|
回覆 good_pig 的帖子

我有個CC袋可以細到放埋一把umbrella, 電話銀包紙巾咁, 絲巾我就"橋"係袋條鏈到.
good_pig
|
luvkaka 發表於 18-8-15 09:23
回覆 good_pig 的帖子

我有個CC袋可以細到放埋一把umbrella, 電話銀包紙巾咁, 絲巾我就"橋"係袋條鏈到. ...

絲巾會唔會拆出黎保暖呀?
good_pig
|
1928mickey 發表於 18-8-15 09:17
只帶兩部手機出門

紙巾都冇?
luvkaka
|
good_pig 發表於 18-8-15 09:25
絲巾會唔會拆出黎保暖呀?
會呀, 唔用就當款咁囉.
good_pig
|
heilok 發表於 18-8-15 09:16
我只帶銀包、電話、紙巾、鎖匙、梳同唇膏盒。但用開大袋就費事轉袋。

我都係大袋,扔曬落去咁
ada0707    發表於 18-8-15 13:42
Mnbvcxdsa    發表於 18-8-15 10:08
little06
|
1928mickey 發表於 18-8-15 09:17
只帶兩部手機出門

同我99差不多,出街就算去對面海都唔帶袋,手拎住一個銀包就出街
good_pig
|
luvkaka 發表於 18-8-15 09:26
會呀, 唔用就當款咁囉.

good_pig
|
little06 發表於 18-8-15 09:10
我都成日有疑問點解有啲女人可以用個咁細嘅袋返工!我返工都一定用大袋,已經盡量唔帶遮,水之類嘅重野,但 ...

我估要砌得好整齊
Angelice-BeBe
|
我若果拎細袋,就不帶長/短銀包,用個coins bag袋咭,銀紙
tingtong
|
最近都用細袋,真係放得銀包,唇膏盒,紙巾,個環保袋最阻
good_pig
|
tingtong 發表於 18-8-15 09:40
最近都用細袋,真係放得銀包,唇膏盒,紙巾,個環保袋最阻

要帶傘,所以又多一件
1928mickey
|
good_pig 發表於 18-8-15 09:26
紙巾都冇?