最佳居住城市 香港超過新加坡

oceandeepsea
|
高2級

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
little06
|
唔係呱,空氣咁差咁多人咁大壓力咁貴都岩住?
luvkaka
|
little06 發表於 18-8-15 09:39
唔係呱,空氣咁差咁多人咁大壓力咁貴都岩住?
唔好只放大唔好既嘢, 香港交通我敢講全球第一, 最方便, 老人家出入方便過住係外國,屋企細有細好(我不是講廁所係床頭果種), 個個地方都有好同唔好, 香港其實真係唔差架.
Happy0707
|
luvkaka 發表於 18-8-15 10:02
唔好只放大唔好既嘢, 香港交通我敢講全球第一, 最方便, 老人家出入方便過住係外國,屋企細有細好(我不是講廁 ...

隔離飯香
李露眉
|
香港..唔差..係多人啫.
激烈的海狗
|
oceandeepsea 發表於 18-8-15 09:35
高2級

社會穏定咁都講得出? 呢個調查係咪中央架? 真係當人白__痴.
piv
|
oceandeepsea 發表於 18-8-15 09:35
高2級

呢D評估真係得啖笑。
amy730
|
要先問下香港人宜唔宜居才準
cacandy
|
墨爾本
tsung
|
piv 發表於 18-8-15 10:15
呢D評估真係得啖笑。

JD930
|
高2級

Vienna
good_pig
|
luvkaka 發表於 18-8-15 10:02
唔好只放大唔好既嘢, 香港交通我敢講全球第一, 最方便, 老人家出入方便過住係外國,屋企細有細好(我不是講廁 ...

新加坡交通係點?
luvkaka
|
good_pig 發表於 18-8-15 19:13
新加坡交通係點?

去過一次,好難有的士,搭mrt 行行行,同香港個出口比真係差天同地。
朋友移民過去,見佢fb 久唔久就踩MRT 既 arrangement 衰過香港n咁多倍喎!

good_pig
|
luvkaka 發表於 18-8-15 19:25
去過一次,好難有的士,搭mrt 行行行,同香港個出口比真係差天同地。
朋友移民過去,見佢fb 久唔久就踩MRT ...

oh, 咁當地人開車嘅多?
breadcheung
|
good_pig 發表於 18-8-15 20:00
oh, 咁當地人開車嘅多?

唔多,佢地買車要比個好貴既牌費。香港養車貴,嗰邊養車更貴
good_pig    發表於 18-8-15 21:01
LCHF
|
對錢唔係問題嘅人嚟講, 香港都係一個宜居城市
Mm233
|
LCHF 發表於 18-8-15 21:15
對錢唔係問題嘅人嚟講, 香港都係一個宜居城市
空氣同擠迫問題呢...大劉行商場都倖人ZIP位
beehoneybee
|
其實我覺得結果幾中肯。
LCHF
|
luvkaka 發表於 18-8-15 19:25
朋友移民過去,見佢fb 久唔久就踩MRT ...

我去過幾次, 最近今年去, call Grab(=Uber)不知幾方便, 唔同地區唔同時間都係預早3幾分鐘book車就有車到

luvkaka
|
LCHF 發表於 18-8-15 21:24
我去過幾次, 最近今年去, call Grab(=Uber)不知幾方便, 唔同地區唔同時間都係預早3幾分鐘book車就有車到

...

係呀要call架,果時唔識,下下要call,係街又全完冇得折,都煩架!