格力冷氣,貴?

bb130505
|
設計師開呢個價比我。

冷氣quotation:

左房:
窗口機3/4匹
G1807vr有遙控$2900

右房:
窗口機3/4匹
G1807vr有遙控$2900

客飯廳1.5匹:
GSA612AE$6800

連安裝
ChammyMAMA
|
bb130505 發表於 18-8-15 11:04
設計師開呢個價比我。

要咁貴架咩?但靜唔靜,涼唔涼呀?
Teletrend
|
設計師開呢個價比我。

口機如伸手可開關,唔好用遥控機,易壞!
siu05    發表於 18-8-15 11:12
peggy_pigpeg
|
我都係用格力,買之前上網睇過評價話平靚正又靜
到最後我嘅結論係夠凍不過一D都唔靜
wubingbing
|
我覺得貴,Gree 3/4 G1807vr有遙控 淨機價都係大概$2000,窗口式安裝通常只係$3-400。
靜精媽咪
|
設計師開呢個價比我。

樓主你可上price參考一下:mother:

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
howmuch
|
peggy_pigpeg 發表於 18-8-15 11:15
...

靜唔靜, 安裝都有影響, 我分體/窗口都有用, 唔覺嘈. 而且幾年前, 消委窗口機報告, 格力寧靜取滿分, 我都是看見後買.
rebreather
|
我睇唔係貴, 你唔相信既話, 可以去搵其他比較吓, 如果你要搵最平既, 你永遠都有機會搵到, 而家正直最熱既時候, 你遇上而家搵報價, 正常會好貴, 但你所寫既價錢, 我相信係平均價
kenny0305
|
我上星期買了格力窗口機,你去穌0看看.二匹半5千幾.
LittlePanMama
|
設計師開呢個價比我。

我早幾日問工聯會格力1.5匹窗口連安裝都係三千五(冇remote)
小華子
|
peggy_pigpeg 發表於 18-8-15 11:15
...

用耐左就知根本一啲都唔靜,初初裝時的確係靜。之後就愈來愈嘈。
tsung
|
kenny0305 發表於 18-8-15 11:40
我上星期買了格力窗口機,你去穌0看看.二匹半5千幾.

幾抵喎
333s
|
計師設開呢個價比我。

買冷氣机時,包安裝了,設計師唔需要工費。

alfreday
|
貴~

我就係買左兩架格力3/4 ,一台1.5匹冷暖,連安裝總共一萬。

窗口機已包鋁合金架,分體延長喉管電源線價錢。
VCBB小天使
|
設計師開呢個價比我。

客飯廳係窗口定分體呀
CorrineNg
|
你間咩設計師。食水甘深?
peggy_pigpeg
|
小華子 發表於 18-8-15 12:18
用耐左就知根本一啲都唔靜,初初裝時的確係靜。之後就愈來愈嘈。

Sylviathome
|
CorrineNg 發表於 18-8-15 12:37
你間咩設計師。食水甘深?

Yes
HLDMaMa
|
回覆 bb130505 的帖子

我上個月幫爸爸買部格力2.5匹都係$57xx喎,包普通安裝。
Chamo
|

我前兩個月買豐澤3/4匹好似唔使$2000.
舊年買1.5匹飛歌好似$4000 左右.
好抵用.
之前用過格力, 3 年就壞了.但可能匹數不夠大, 唔夠力. 太操勞