自由講場

跳至

首頁
23456...23

尾頁

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

sushiroll 發表於 18-8-15 11:56
我見BK有會員話, 其實d大媽係度揾客接

大媽們為藝術而生嫁wor

佢地真係勤奮
古代名妓賣藝不賣身
佢地居然賣藝兼賣身
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

魚兒小寶貝 發表於 18-8-15 11:50
就算現實世界都成日遇到,試過好多次比錢都係自己講唔該但服務員多謝咁基本都唔講啦,何況唔需要面對面既網 ...

係! 現實可以avoid唔同呢d人做朋友, 網上只可以控制自己唔好理佢

象牙宮

2024年龍年勳章

超級特務 發表於 18-8-15 11:58
佢地真係勤奮
古代名妓賣藝不賣身
佢地居然賣藝兼賣身

以大媽三截棍身型,都有人出錢,香港果然遍地黃金。

男爵府

超級特務 發表於 18-8-15 11:58
佢地真係勤奮
古代名妓賣藝不賣身
佢地居然賣藝兼賣身

賣身係人體藝術 大媽們係好pro ge藝術家

珍珠宮

超級特務 發表於 18-8-15 11:43
真正地道香港人,我覺得人文質素高呀。
沙士年代,醫護人員緊守崗位,反而大陸台灣有醫護人員逃走。
近年 ...

真正地道香港人?真正數字有幾多?
我個鐘點EE都係中港婚姻個案,但佢好有禮貌&教得三個仔女好乖好有禮貌,三個升上名氣好既中學。
人既質素唔係講出身,係家教及修養所至。

禁止訪問

男爵府

Sumyeema1 發表於 18-8-15 12:00

我以前經過mk, 見d呀叔呀伯不知幾high

禁止訪問

琥珀宮

wantaima 發表於 18-8-15 12:00
真正地道香港人?真正數字有幾多?
我個鐘點EE都係中港婚姻個案,但佢好有禮貌&教得三個仔女好乖好有禮貌, ...

新移民都有部分人勤奮工作貢獻社會,呢點我無否定。
係講比例,南亞非大陸同香港本地人比較,質素自然有不同。
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

gigihoo 發表於 18-8-15 12:01
傾下閒計,打發時間咪得囉,唔洗太認真既

係ge! 我要改變下自己心態, 玩下, 打發下時間

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

如果有人唔禮貌 PM 我,我一定唔會復
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

MongLeung 發表於 18-8-15 11:19
真係唔使認真,有時諗,佢哋可能係人生上應該有缺陷,所以先至會要喺網上發洩。我哋本着慈悲嘅心,原諒佢哋 ...

同意!
唔關佢地事,但稍為觸動到佢神經,就會乘機鬧人 ,可憐又可悲

琥珀宮

畀面勳章

wantaima 發表於 18-8-15 11:55
以前學校&家長管教比較重視禮教,近年演變到粗口成潮流!果個什麼大口教授重上埋電視教粗口鞋音
...

唔奇
早前 bk 有 d 媽媽都話,自己會講粗口(但唔會响仔女面前講)

我對呢種說法有保留,講慣嘅人,點會有 AI 智能,隨時自動屏蔽粗口丫,只係好多時,唔察覺 / 以為細路聽唔到之嘛

琥珀宮

Sumyeema1 發表於 18-8-15 12:00

有錢天鵝肉
冇錢豬腩肉
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

sushiroll 發表於 18-8-15 11:07
有時真係對BK有d失望

是錯永不對真永是真,任你怎說安守我本份,笑駡由人,灑脫地做人

男爵府

esmehouse 發表於 18-8-15 12:03
如果有人唔禮貌 PM 我,我一定唔會復

講起PM, 近排我成日收PM叫我入whatsapp group, 又話做朋友

琥珀宮

sushiroll 發表於 18-8-15 12:05
講起PM, 近排我成日收PM叫我入whatsapp group, 又話做朋友

佢係咪哈利王子?
你若盛開, 蝴蝶便來!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

sushiroll 發表於 18-8-15 12:05
我一定唔會入囉
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

littlemelody 發表於 18-8-15 12:03
同意!
唔關佢地事,但稍為觸動到佢神經,就會乘機鬧人 ,可憐又可悲
...

無lala比人鬧, 我點都有d sad

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

現代人普遍都無咩禮貌, 可能對住電腦/電話多過面對人!

對住d年紀大既人傾電話, 收線前講byebye都講好多次
放下自在

首頁
23456...23

尾頁

跳至